Afbeelding
Foto: Frank Smedts

Truus Pijpers in het zonnetje

Wanssum | Truus Pijpers- van Els (88) heeft om gezondheidsreden afscheid moeten nemen als actief lid van het Gemengd Koor Wanssum.

Dat viel wel behoorlijk tegen na zoveel jaren zingen. Al met al heeft Truus Pijpers 71 jaar in groepsverband gezongen. Ze begon met zingen bij de jonge garde, daarna volgde het dameskoor.

Op initiatief van pastoor Jean Slots durfden in 1964 het dameskoor en het kerkkoor het aan om samen de Missa Brevis van Mozart uit te voeren.

Dat beviel zo goed dat daarna is besloten om te fuseren en daarmee was het Gemengd Koor Wanssum opgericht.

Truus Pijpers is dus een van de oprichters. Inmiddels zong ze 55 jaar bij het Gemengd Koor Wanssum en was ze duidelijk een van de steunpilaren van de alten. Net als haar man Piet is ze een modellid. Als ze niet op de repetitie was, was er echt iets aan de hand.

Altijd op de repetitie, altijd aanwezig bij alle uitvoeringen, altijd positief, altijd dankbaar naar de organisatie toe.

Ze blijft overigens wel lid van het koor en als het kan is ze nog graag bij uitvoeringen en activiteiten aanwezig. Tijdens Kerst-In afgelopen zondag heeft voorzitter Ger Rutten van Gemengd Koor Wanssum haar voor haar grote staat van verdiensten in het zonnetje gezet.