Ingezonden


Burgemeester

Venray | Hans Gillissen, bruggenbouwer voor burgers, bedrijven en ambtenaren van Venray of een burgemeester voor de bühne? Mijn eerste en enige ervaring met Hans Gilissen is ronduit slecht, de goede man staat absoluut niet open voor dialoog en schroomt er zelfs niet voor terug om falend handelen van bestuurders en ambtenaren door middel van het nemen van onwettige maatregelen tegen mij, inwoner van Venray, monddood te maken. Wat is er aan de hand? Als klokkenluider van misstanden en slachtoffer door gemeentelijk handelen kiest burgemeester Hans Gilissen zonder inhoudelijk hoor of wederhoor toe te passen partij voor de teamleider van de afdeling VTH die er alles aan is gelegen om falend handelen bij haar afdeling vergunningen, toezicht en handhaving in de doofpot te stoppen. Na maanden van weigeren om met mij de dialoog aan te gaan vond burgemeester Gilissen een paar minuten tijd om mij aan te horen om meteen daaropvolgend, zonder waarschuwing, reden of gebeurtenis mij een volledige communicatiestop voor onbepaalde tijd op te leggen, een burgemeester en college onwaardige en bovenal een onwettige actie. Mijns inziens is Hans Gillissen een burgemeester voor de bühne, prima in staat om lintjes door te knippen, maar ongeschikt wanneer het aankomt op het nemen van verantwoordelijkheid en hij faciliteert onbehoorlijk bestuur binnen de gemeente Venray. Ik geef zijn opvolger Luc Winants het voordeel van de twijfel en verwacht dat de goede man in deze kwestie wel zijn verantwoordelijkheid neemt en de onwettige maatregelen terugneemt voordat een rechterlijke macht eraan te pas komt.

Peter Mooren, Venray

Hangplek jongeren

Venray | Venray kent een ondergrondse hangplek voor jongeren aan de Gouden Leeuw. Hier kan naar hartenlust worden gevoetbald, geskatet, met drones gevlogen en wordt er zo nu en dan een kampvuurtje gestookt. Het is een goed verlichte ruimte, met een aangename temperatuur met de omvang van enkele voetbalvelden. Wat is hier nu mis mee, zou je zeggen? Nou het feit dat dit een parkeergarage betreft, waar ik als burger een duur betaalde parkeerplek heb gehuurd voor mijn auto. Een plek waar ik bewust voor heb gekozen omdat deze dan veilig en droog staat. Maar niets is minder waar. Auto's worden in de avond- en nachtelijke uren beschadigd, er wordt veelvuldig drugs gebruikt, voorzieningen worden gesloopt en, zoals aangegeven: er worden vuurtjes gestookt. Afgelopen week was mijn auto het slachtoffer. Motorkap volledig ingedeukt alsof iemand dit als springkussen had gebruikt.

De geruststellende gedachte van mij was dat de parkeergarage vol camera's hangt, dus de dader zal snel worden gevonden. Parkeerbeheer gaf mij aan dat bij de ingang aan het Gouden Leeuw-plein een camera hangt en bij de slagbomen aan de Langeweg. En inderdaad de mogelijke dader(s) waren op beelden vastgelegd toen zij de ingang aan het Gouden Leeuwplein betraden. Met deze informatie ging ik gerustgesteld op weg naar de politie. Maar daar kwam ik van een koude kermis thuis. Er zijn geen camera's en dus geen beelden in de garage zelf, dus wij kunnen helaas niets doen. De politie is op de hoogte van de overlast en schades die plaatsvinden in de parkeergarage, maar kan niets doen zolang er geen camera's in de garage zelf zijn. Dat is toch vreemd, een parkeergarage waar geen camera's zijn, maar waar wel veelvuldig zaken plaatsvinden die het daglicht niet kunnen verdragen. Het is toch een logische gedachte om in een parkeergarage camera's te hangen?

Al is het maar voor de persoonlijke veiligheid van de burgers en dan heb ik het nog niet eens over de maatschappelijke schade die hiermee kan worden voorkomen.

Wim van den Heuvel, Venray.