Winants bij Schijt draait doorrr!

Venray | Luc Winants, de nieuwe burgemeester van Venray, is zondag 29 december één van de gasten van de speciale eindejaarseditie van Schijt draait doorrr! in de foyer van Schouwburg Venray. Een week voor zijn installatie blikt Winants samen met presentator Stan Verhaag terug op 2019 en kijkt hij vooruit naar het nieuwe jaar.

Verhaag gaat ook in gesprek met Noa Hermans. Deze dertienjarige Venrayse vindt dat de stem van de jeugd in de Venrayse politiek onvoldoende wordt gehoord en ijvert voor een jeugdraad.

Politiek en bestuur is één van de drie onderwerpen aan de gesprekstafel van Schijt draait doorrr! Aan bod komt verder de agrarische economie. Hiervoor schuiven aan Ruud Zanders van de innovatieve kippenstal Kipster, de Brabantse politicus John Bankers en Rob Poels, varkenshouder in Smakt. Wat doen al die acties en berichten in de (sociale) media met je als betrokkene bij de agrarische economie? In het derde gesprek steekt Verhaag de thermometer in de Venrayse cultuur. Hoe staat het er ervoor met de evenementen, de verenigingen en de podia? Hij doet dat met Wilbert Jeuken, één van de geestelijke vaders van het festival Schijt aan de Grens, met Kees Theeuwen van Kitsch en met schouwburgdirecteur Paul Franssen. Geen Schijt draait doorrr! zonder columns. Rob Poels is niet alleen varkensboer maar ook woordkunstenaar. In zijn column bespreekt hij op eigenzinnige wijze alle facetten van stikstof. Bert Albers graaft in zijn bijdrage in zijn geheugen. Wat weet hij nog van 2019 en wat gaat er in 2020 zeker gebeuren? Tussen al dat gepraat door is er muziek van de Venrayse muzikale slangenmensen van D'Accord. Het trio put uit hun omvangrijk reservoir van nummers en stijlen voor de passende omlijsting van Schijt draait doorrr!

Het programma begint om 14.00 uur.