Afbeelding
Persfoto

Marvin Dee Band in Castenray

Castenray | De band rondom Marvin Dee opent op zaterdag 11 januari het seizoen 2020 in de Muzikale Huiskamer in Castenray.

De Marvin Dee Band is een Rotterdamse akoestische poprockband. De band combineert frontman Marvins conservatoriumachtergrond in muziektheater met een rauw randje. 'Het resultaat is een samensmelting van genres, en complexe doch toegankelijke arrangementen die blijven verrassen', zo vermeldt het door organisatie verspreide persbericht.

De Marvin Dee Band bestaat uit zes muzikanten die elkaar gevonden hebben 'in de gedeelde passie voor het maken van pure, levende, ademende, echte muziek. In een wereld vol synthesizers, elektronica en autotune, willen zij terug naar de basis: een groep gepassioneerde instrumentalisten op een podium die hun liefde voor de muziek vol overgave willen delen met hun publiek. Zij houden niet vast aan regeltjes en volgen geen hypes, maar kleuren de composities van frontman Marvin Dee in volgens hun gezamenlijke muzikaliteit en een gedeelde visie: poprockmuziek, toegankelijk voor iedereen, maar met een complexiteit die spreekt tot de verbeelding. En, omdat de stem centraal staat, blijven de arrangementen ook bij een akoestisch optreden volledig overeind'.

Naar aanleiding van hun laatste single Northern Light werd de band drie keer uitgenodigd om live te spelen in de studio van NPO Radio 2.

Eind 2016 toerden de bandleden door heel Nederland, en namen zij een livealbum op in Paradiso in Amsterdam. Dit album verschijnt op 31 maart en is de eerste plaat die zij officieel als band uitbrengen.