Crescendo

Seniorenkoor Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Hanny Craghs via telefoon (0478)582791.

Zangers van St. Frans

Dinsdag 24 december om 20.00 uur in uniform bij de Paterskerk aanwezig zijn om in te zingen voor de nachtmis van 21.00 uur. De eerstvolgende repetitie is op vrijdag 3 januari. Na de repetitie is er een nieuwjaarsborrel. Jongens en meisjes die graag zingen, zijn welkom bij het koor. Kom gerust binnen in De Galmhut aan Langeweg 92 in Venray op dinsdag of vrijdag rond 19.30 uur om eens te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom.

Koor Chrisko

Wekelijkse repetitie op maandag om 19.30 uur. Dinsdag 24 december 18.00 uur heilige mis in Paterskerk. Maandagen 30 december en 6 januari geen repetities. Bezoek www.koorchrisko.nl voor verdere informatie of informeer bij Marly de Haart via telefoon 588176 of bij Norma Ansinger via telefoon 585234.

Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De repetities zijn op woensdag van 20.15 tot 22.15 uur in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. De eerstvolgende repetitie is op woensdag 8 januari met een nieuwjaarsborrel. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl of langskomen op woensdag.

Vocal Group Transparant

De eerstvolgende repetitie is op woensdag 8 januari in de Witte Hoeve in Venray van 20.00 tot 22.15 uur. Er wordt nog gezocht naar nieuwe leden. Wie het leuk lijkt om mee te zingen, dan is het mogelijk een keer een repetitie bij te wonen. Interesse? Neem dan contact op met Chantal Biersteker via telefoonnummer 06-12574551 of via e-mail info@vocalgrouptransparant.nl. Meer informatie is te vinden op www.vocalgrouptransparant.nl.

VMK

Woensdag 25 december 8.45 uur aanwezig zijn in Grote Kerk in verband met Kerstmis. Donderdag 2 januari 19.30 uur repetitie en Nieuwjaarstreffen in De Witte Hoeve aan de Gasstraat 5 in Venray. Afmelden kan via e-mail afmeldenvmk@ziggo.nl of via telefoon 06-28159568. Mannen die lid willen worden, kunnen vrijblijvend binnenlopen om een repetitie bij te wonen. Ook kunnen ze zich melden bij een van de koorleden of via e-mail info@venraysmannenkoor.nl. Oud papier kan naar de VMK-container bij de Welkoop aan de Zuivelweg in Leunen worden gebracht. Voor meer informatie omtrent het koor, optredens en andere activiteiten kijk op www.venraysmannenkoor.nl.

Match

Match voor vrijwilligers is op zoek naar een overblijfvrijwilliger voor Montessorischool Venray.

Omschrijving: Als overblijfvrijwilliger bij Montessorischool Venray begeleid je, samen met andere vrijwilligers, leerlingen tijdens hun pauze. Meestal is dit buiten, bij slecht weer is dit binnen. Kinderen van alle leeftijden spelen samen buiten. Het overblijven is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.30 tot 12.30 uur.

Voor meer informatie over deze vacature: Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray. Telefoon (0478)516995, e-mail info@matchvoorvrijwilligers.nl. Zie ook www.matchvoorvrijwilligers.nl en www.ditisietsvoorjou.nl.

Rijbewijskeuring

Wie voor verlenging van het rijbewijs een medische keuring moet ondergaan, kan daarvoor op maandag 6 januari terecht bij De Kemphaan aan het Kennedyplein 1 in Venray. Vooraf dient een afspraak te worden gemaakt via telefoon (0478)586706. De volgende keuring is op maandag 3 februari.

Oud papier

DOS Venray haalt op vrijdag 27 december oud papier in de wijken De Brabander en Veltum. Bij De Brabander ook de nabij gelegen Overloonseweg. Om 9.00 wordt begonnen met de inzameling. Voor Veltum gaat het om het gebied gelegen tussen Langstraat/Hoebertweg, Weg in den Berg, Kempweg en Westsingel. Hier wordt om 13.00 uur begonnen met het ophalen. Het papier goed gebundeld en tijdig aan de straatkant gereed zetten.

Computerclub Venray

Computerclub Venray houdt elke vrijdag een clubavond van 18.00 tot 22.00 uur in De Kemphaan aan het Kennedyplein in Venray. Wie een probleem heeft met de computer of een vraag is van harte welkom. Neem alleen de computer mee; beeldscherm en toetsenbord zijn aanwezig. Wordt het probleem verholpen, dan wordt een bijdrage van € 15,- gevraagd voor een half jaar lidmaatschap. Voor € 30,- is het lidmaatschap voor een jaar voldaan. E-mail info@computerclubvenray.nl, www.computerclubvenray.nl.

De Springplank

De kinderen vanaf vijf jaar tot en met groep 5 van de basisschool hebben op maandag 30 december van 18.30 tot 19.45 uur movie-time. De jeugd van de groepen 6, 7 en 8 heeft geen clubavond.

Walk&Talk

Vanwege de grote belangstelling voor het verhaal van de Stichting Match voor vrijwilligers gaan Martin Leenders en Huub Thijssen van Match voor Vrijwilligers tijdens de Walk&Talk op dinsdag 7 januari dieper in op vrijwilligerswerk. Wat kan het je brengen, hoe kun je het vinden, wat zijn de spelregels, ook omtrent het UWV? En wat kan Match daarin betekenen? Met deze vragen als uitgangspunt zijn er genoeg aanknopingspunten voor een interessant gesprek.

De bijeenkomst start om 9.30 uur in Bibliotheek Venray. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Een Walk&Talk is dé koffiepauze voor werkzoekenden. Deelnemers kunnen hun sollicitatie-ervaringen delen met elkaar, contacten leggen en suggesties krijgen en geven die helpen in de zoektocht naar een geschikte baan. Maandelijks, afwisselend in de vestiging Venray en Horst. Deelname aan de Walk&Talk is gratis. Graag vooraf aanmelden via e-mail info@biblionu.nl.

Koffie-inloop

Stichting Wijkraad Centrum houdt op donderdag 2 januari de maandelijkse koffie-inloop voor de bewoners in de Borggraaf, het Venrays Museum aan het Mgr. Goumansplein 1 in Venray. Iedereen is van harte welkom van 10.00 tot 12.00 uur om te kletsen met andere wijkbewoners. De koffie wordt aangeboden door de wijk en Wonen Limburg en Adie Steen gaat verhaaltjes vertellen. Een vraag aan de mensen van het wijkteam? Dat kan, want zij zijn ook aanwezig. Of het nu een vraag is over zorg, wonen, maatschappelijk werk of misschien wel de politie, het kan allemaal. Iedereen is welkom.

Toepen

Het St. Antonius-Abt Gilde Blitterswijck houdt op zondag 29 december van 11.00 tot 24.00 uur voor de dertigste maal zijn jaarlijkse toepwedstrijd voor braadworst of een haan in café De Zwart. Iedereen is van harte welkom.

De Locht

In De Locht in Melderslo wordt op zaterdag 28 december het Melders Ommetje gelopen. De start is om 14.00 uur vanaf De Locht. Het ommetje omvat 5 kilometer. Zondag 29 december platsen bakken voor kinderen en Zanggroep Joyim zingt liederen. Het museum is gesloten op 24, 25 december en 1 januari.