Afbeelding
Foto: Vakgarage Middenpeel

Vakgarage Middenpeel

Yssselsteyn | Per 1 januari 2020 gaat het Ysselsteynse autobedrijf Gommans & de Wit verder onder de naam Vakgarage Middenpeel. Het autobedrijf is sinds 2013 in handen van Martijn Berende en hij voert sindsdien stapsgewijs veranderingen door. "In het bedrijf zelf zijn wel zaken veranderd, maar de naamsverandering is wellicht de grootste wijziging", vertelt Berende.


De naam Vakgarage Middenpeel is volgens Berende makkelijk te verklaren. "Eigenlijk wil ik twee zaken aangeven. Het middenpeelgebied is ons werkterrein. Daar liggen onze roots en daar komen onze klanten vandaan. We kennen de particuliere klanten en ondernemers in het gebied goed en weten welke vragen er spelen rondom auto's, onderhoud en vervoer. Je zou het mooi kunnen samenvatten met: we hebben een passend antwoord op de mobiliteitsvraag van de mensen in de regio. Die vraag is de laatste jaren veranderd en dat is de tweede reden voor de naamswijziging. Vakgarage Middenpeel wordt completer, breder. We gaan onze diensten en producten rondom private lease en lease uitbreiden."
Vakgarage Middenpeel wil wat dat betreft toonaangevend worden: "Ook combinatievormen met deelauto's of openbaar vervoer zijn mogelijk. We willen in onze regio voorop lopen als het gaat om nieuwe en persoonlijke mobiliteitsoplossingen die passen bij particuliere en zakelijke klanten in onze regio."

Ook op het gebied van elektrisch rijden gaat er de komende jaren veel veranderen volgens Berende. Zelf rijdt hij al jarenlang in een elektrische auto. "Er komen steeds meer elektrische auto's. Onze monteurs zijn er ook al op ingesteld. Ze volgen allemaal cursussen en we volgen de ontwikkelingen op de voet."

Ook is het autobedrijf uit Ysselsteyn aangesloten bij Autoglaz keten. "Dat weet niet iedereen, maar we kunnen bijna bij iedereen de voorruit vervangen. Ook kunnen we alle auto's repareren in onze garage en dan bedoel ik echt alles van Fiat 500 tot Tesla." Berende is op zijn plek in Ysselsteyn. "We hebben een stabiel bedrijf dat nog groeiende is. Er komt steeds meer werk en dat is een goed teken."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding