Café Den Hoek van Jos en Truus Poels-Renkens
Café Den Hoek van Jos en Truus Poels-Renkens Oude foto

Café Den Hoek

Venray | Josephus Johannes Wilhelmus Poels werd op 19 februari 1928 in Venray geboren als een zoon van Peter Hubertus Johannes Poels en Theodora de Bruijn. Dit gezin woonde aan Molenpad 1 in Venray.

Jos trouwde op 26 april 1958 met Gertruda Johanna Maria (Truus) Renkens. Zij werd op 28 januari 1936 in Oostrum geboren als een dochter van Joseph Ludovicus Renkens en Johanna Louisa Leonarda Volleberg. Dit gezin woonde aan de Boschhuizen. Jos en Truus gingen aan de Spurkterdijk 18 wonen en kregen een dochter. Jos verdiende de kost als stukadoor.

Op 9 november 1961 verleenden burgemeester en wethouders van de gemeente Venray een 'tapvergunning voor de verkoop van sterke drank in het klein voor de benedenlocaliteit' van het pand aan Henseniusstraat 10 in Venray. Op 21 december 1961 openden ze hun bedrijf Den Hoek. Truus runde het bedrijf overdag en werd in de avonduren ondersteund door Jos. Voor elke drie barkrukken stond in die tijd nog een asbak. In 1964 nam Bert van Rossum het bedrijf over en verhuisden Jos en Truus eind 1962 voor korte tijd naar Overloon.

Daar kregen ze hun tweede dochter. Even woonden ze in een noodwoning in de Schoolstraat en daarna verhuisden ze naar de Pastoor van de Gaetstraat 46. Jos begon een autorijschool. In 1965 verhuisden ze naar de Merseloseweg 45 (thans 85) en begonnen ze een fruitwinkel op de parkeerplaats bij het ziekenhuis. De autorijschool ging onverminderd door. Ook kwam er nog een snoepwinkeltje bij het gemeentebad bij. Jos en Truus gingen ook met hun waren langs de deuren. De winkel bij het gemeentebad werd in 1973 of 1974 overgenomen door Frans Kersten. Op 1 december 1973 werd een nieuwe bloemen- en fruitwinkel op de parkeerplaats bij het ziekenhuis geopend. De winkel bij het ziekenhuis is gebleven tot 3 april 1978. Jos overleed op 21 april 1975 en Truus op 11 augustus 2011, beiden in Venray.

Bron: Anita Arts-Poels, Merselo. Kijk ook eens op www.rooynet.nl. Daar vindt u tal van oude foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Ook kunt u daar oude jaargangen van Peel en Maas en het Genealogisch Archief van de Gemeente Venray inzien.
Werkgroep RooyNet/Historisch Platform Venray