Coryfeeën SV Venray dragen bij aan 'Koffer'

Venray | Volgend jaar start in Venray een voetbalcafé waarbij senioren en mensen met (beginnende) dementie bijeenkomen om aan de hand van voetbalplaatjes, verhalen en attributen van bekende voetballers en momenten uit de historie van SV Venray, VVV-Venlo en Nederlands elftal met elkaar in gesprek te gaan.

De plaatjes, verhalen en attributen zitten in een koffer, die iedere bijeenkomst wordt meegenomen. Oud-spelers van SV Venray en VVV-Venlo worden uitgenodigd het café een keer te bezoeken. Het voetbalcafé is een sociale activiteit - tegengaan eenzaamheid - én een moment om 'geheugen te trainen'. In dit bijzondere voetbalcafé werken VVV Foundation, SV Venray en zorginstellingen in Venray samen. Het voetbalcafé is één van de projecten die uit het Leefstijlakkoord zijn gekomen. Tijdens het sportgala leggen coryfeeën als Sjef Keijzers, John Vievermans, Edward Linskens, Noud Janssen en Freek Thoone wat in de koffer.

Voor de titel sportman van het jaar 2019 zijn genomineerd: Dylan Koonings, Leopold van Asten, Joe Maessen en Jasper Sanders. Wielrenner Mike Teunissen wordt tijdens het sportgala geëerd met een bijzondere prijs. Hij won dit jaar de eerste etappe van de Tour de France, waardoor hij de eerste Nederlander sinds Erik Breukink in 1989 werd die de gele trui mocht dragen. Bij de vrouwen zijn vier sportsters genomineerd: Myrthe Moorrees, Lisa Dreesens, Harma van Kreij en Demi van Stappershoef.

Er zijn ook vier genomineerden voor de titel sportploeg: voetballers SV United, handballers Manual, hockeyers Venray en ATV Venray herenteam. De jury heeft zes sporttalenten voorgedragen: menner Sam Couwenberg, judoka Bora Soysal, tennisser Mees Röttgering, motorcrosser Britt Jans-Beken, motorcrosser Diego Hanen en turner Bart van Spronsen. De strijd om de titel sporter met een beperking gaat tussen de judoka's Ifeanyi Oguejiofor en Jasper Holtackers, en tafeltennisster Annette Aerts. Voor de Breedtesportprijs van de gemeente Venray komen in aanmerking: schutterij 't Zandakker Gilde St. Jan, speciaal dansen door Danshuis Venray en het Nijntje Beweegdiploma dat is opgezet door Kinderopvang 't Nest en gymnastiekvereniging St Christoffel in samenwerking met JOGG Venray en Venray Beweegt. Voor de categorie trainer en vrijwilliger zijn geen genomineerden, die wijst de jury zelf meteen aan. Kaarten kosten 6.50 euro (inclusief 1 consumptie) en zijn te koop bij VVV Venray (Monseigneur Goumansplein 1 in Venray), Van den Munckhof (Keizersveld 19 in Venray) en Kwalitaria Forest (Jan Poelsweg 12 in Ysselsteyn).