Zaalhockeysters: zege en gelijkspel

Venray-Boxmeer 3-3 (2-1). Doelpunten Venray: Jans Manders (3x)

Venray-Uden 4-6 (3-3). Doelpunten Venray: Pleun Vollenberg, Jans Manders, Lotte Logtens en Joni van Alst.

Venray | In de eerste speelronde van de zaalhockeycompetitie speelde Venray gelijk tegen Boxmeer (3-3) en verloor van Uden (4-6). Met een punt uit twee duels staat Venray voorlaatste in de tweede klasse.

In het eerste duel was het voor beide ploegen even wennen. De eerste goal liet dan ook lang op zich wachten. Na tien minuten spelen opende Boxmeer de score, waarna vier minuten later Jans Manders de gelijkmaker liet aantekenen. Enkele minuten later was het opnieuw Manders die uit een strafcorner de 2-1 maakte. Met die stand gingen beide ploegen rusten. Meteen na rust wist Boxmeer de gelijkmaker te maken: 2-2. Opnieuw Manders zette de Venrayse hockeysters met haar derde treffer van de dag uit een strafcorner op voorsprong: 3-2. Boxmeer had snel een antwoord klaar met hun derde treffer waardoor beide ploegen de punten deelden.

In de tweede wedstrijd van de dag kwam Venray een oude bekende tegen, Uden. Vorig jaar zaten beide ploegen ook al bij elkaar in de poule. Pleun Vollenberg bracht Venray op een 1-0 voorsprong. Na de gelijkmaker van Uden bracht Jans Manders haar team opnieuw op voorsprong: 2-1. Uden boog de achterstand om in een 2-3 voorsprong waarna Lotte Logtens op slag van rust de gelijkmaker liet aantekenen: 3-3. Na rust was Uden sterker en liep uit naar een 6-3 voorsprong. Joni van Alst scoorde nog wel de 6-4, maar dit was tevens de eindstand.

Op 5 januari vervolgt Venray de zaalcompetitie met wedstrijden tegen Boekel en Gemert.