Verlies Set Up

Set Up-VC Bravo 1-3. Setstanden: 25-21, 16-25, 18-25 en 23-25.

Meerlo | In de promotieklasse C leden de volleybalsters van Set Up een nederlaag tegen VC Bravo. In sporthal 't Brugeind in Meerlo werd het 1-3 voor de gasten uit Westerhoven. Het was de eerste thuisnederlaag voor Set Up.

Vanwege blessures kon de thuisploeg opnieuw niet op volle oorlogssterkte aantreden. Toch begon Set Up uitstekend in de eerste set. Via een sterke servicereeks werd het via 7-1 een 11-6 voorsprong. VC Bravo kwam terug tot 13-13, waarna de thuisploeg via 20-18 en 25-21 de set pakte. In de tweede set startte Set Up niet goed en namen de gasten snel een voorsprong: 3-10. De thuisploeg maakte veel servicefouten en persoonlijke fouten, aanvallend stuitte de Meerlose volleybalsters op een blok van VC Bravo. Via 8-15 en 16-23 werd de set kansloos verloren met 16-25.

De derde set was een kopie van de tweede; een slecht begin en achterstand van 4-6 en 6-11. Via 15-20 werd ook deze set verloren met 18-25. Het begin van de vierde set ging gelijk op naar 6-7. Set Up kwam op een kleine achterstand van twee punten (11-13) en kon die maar niet wegwerken. Het gaatje van twee punten bleef tot 19-21. Set Up kwam nog terug tot 23-24 maar verloor uiteindelijk met 23-25. De eerste seizoenshelft wordt afgesloten op een keurige vierde plaats op de ranglijst.

Gifbeker ActiveRooy nog niet leeg

Athos 2-ActiveRooy 4-0. Setstanden: 25-8, 25-17, 25-14 en 25-12

Sevenum | In de tweede klasse H leden de volleyballers van ActiveRooy een 4-0 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Athos 2.

De gifbeker moet dit jaar tot op de bodem leeggedronken worden. Na het langdurig uitvallen van spelverdeler Ger Vervoort staat ook Rik Wienen met een peesblessure twee maanden aan de kant. In een mum van tijd was de eerste set in het voordeel van de thuisploeg beslist en zocht Wienen in zijn rol als coach naar de juiste aanpassingen. In de tweede set kwam het Venrayse team goed in het spel. Er werd aansluiting gehouden en de kentering leek ingezet. Door discutabele beslissingen vanaf de scheidsrechtersstoel liet ActiveRooy zich echter uit het spel halen. De concentratie raakte volledig zoek en stelde de Sevenumse ploeg in staat de set opnieuw naar zich toe te trekken: 25-17. De derde set (25-14) en vierde (25-12) waren vervolgens een formaliteit en de 4-0 nederlaag een feit. Op zaterdag 21 december besluit ActiveRooy het jaar met een uitwedstrijd tegen Hovoc 5, aanvang 17.00 uur.