Jumpers'76 komt tekort

EBBC-Jumpers'76 62-50 (27-21). Topscorers Jumpers'76: Dirk Laurense (23 punten), Jorik Wulterkens (11) en Jacub Juszizuk 6.

Den Bosch | In Den Bosch verloren de basketballers van Jumpers'76 de uitwedstrijd tegen EBBC: 62-50.

In het eerste kwart ging de score gelijk op en waren beide teams aan elkaar gewaagd: 8-8. Door het fysieke spel waren beide teams slordig en leden veel balverlies: 12-10. Ook in het tweede kwart ging het er hard aan toe en werd er veel fysieke kracht gevraagd van beide teams. Na een paar minuten in het tweede kwart kwam Jumpers met een driepunter van Jorik Wulterkens op voorsprong. De Venrayse basketballers wisten vervolgens niet door te zetten en bogen de achterstand om in een 27-21 voorsprong bij rust. Na de pauze maakten beide teams steeds meer fouten en dat leidde tot frustratie, mede door het niet ingrijpen van de scheidsrechters. Aan het einde van het kwart wist Jumpers'76 door elf punten van Dirk Laurense de achterstand te verkleinen tot vier punten: 41-37. In het vierde kwart was met vier minuten te spelen de marge nog steeds vier punten. In een hectische slotfase hield de thuisploeg het hoofd koel en won uiteindelijk met acht treffers verschil: 62-50.