St. Michaëlsmis in Geijsteren

Geijsteren | Dinsdag 24 december luistert het Kemmerekoor uit Geijsteren de nachtmis op met de St. Michaëlsmis van zijn dirigent Geert Verhallen.

Het werk, opgedragen aan de aartsengel Michaël, aanvoerder van de hemelse legerscharen, bestaat uit vijf delen: het ingetogen en nederige Kyrie, een juichend jubelend Gloria, het Sanctus, hoogtepunt van de mis, is één grote lofzang gevolgd door het weldadige Benedictus. Beide delen worden afgesloten met een uitbundig Hosanna. Het laatste onderdeel van de vaste gezangen is het Agnus Dei, een bede om ontferming.. De melodieën van deze mis sluiten aan bij, volgen en benadrukken de Latijnse tekst van de liturgie, wat het geheel een feest voor het oor maakt. De pianobegeleiding is in handen van Martin Maas.

Geert Verhallen uit Mill, veelzijdig componist, pianist en dirigent, is landelijk bekend van de orgelconcerten die hij met regelmaat geeft. De St. Michaëlsmis componeerde hij in 1996; later volgde de St. Rafaëlsmis. Het Kemmerekoor uit Geijsteren voerde de mis al verscheidene keren met veel succes uit, onder andere in de basiliek in Haarlem, de grote kerk in Venray, de Paterskerk in Steyl, de St. Michaëlskerk in Wanssum en natuurlijk ook in de eigen Sint Willibrorduskerk in Geijsteren. De nachtmis start om 23.00 uur. Pastoor Wauben zal deze dienst voorgaan.