Britt Jans-Beken (links) werd gehuldigd als beste Europese 125cc 2-takt-rijdster.
Britt Jans-Beken (links) werd gehuldigd als beste Europese 125cc 2-takt-rijdster. Foto: Picasa

Huldiging beste motorcrossers

Boekel | In het afgelopen weekend werden in zalencomplex Nia Domo te Boekel de beste motorcrossers van Motorsport Organisatie Nederland (MON) gehuldigd.

Evenals de laatste jaren waren ook enkele regionale motorcrossers aanwezig vanwege hun prestaties in het afgelopen seizoen. Britt Jans-Beken werd gehuldigd vanwege haar prestaties tijdens het Europees kampioenschap (IMBA) in de damesklasse. In het algemeen klassement eindigde de Wanssumse op een tweede plaats.

Kampioen

Hiermee was zij de beste 125cc 2-takt-rijdster in het EK en mag zij zich Europees kampioen 125cc 2-takt noemen. In de strijd om het 24MX NK quads inters behaalde Ricardo Phoelich (Maashees) de derde plaats. Hij ontving hiervoor zijn beker en bijhorend bosje bloemen.

Prijzen

Amber Simons (Well) mocht het erepodium betreden voor haar derde plaats in 24MX NK damesklasse. Jules Deenen (Wanssum) en Sem Pelzer (Venray) ontvingen ook een beker voor hun prestaties in 2019. Deenen eindigde op de vierde plaats in de strijd van het 24MX NK open nationalen en Pelzer mag in zijn eerste jaar dik tevreden zijn met de vijfde plaats tijdens het ProX NK quad standaard.

Foto beneden: Ricardo Phoelich (rechts) behaalde de derde plaats tijdens het 24MX NK quad inters.

Afbeelding