Supermarkt bij de melkfabriek?


Leunen | Een supermarkt op de plek van de oude melkfabriek in Leunen? Een deel van de dorpsraad van Leunen vindt dat helemaal geen gek idee, dat bleek maandagavond tijdens de dorpsraadvergadering in gemeenschapshuis De Baank.

De dorpsentree aan de noordkant van Leunen is al jarenlang een doorn in het oog van het dorp. Sinds de brand in de oude melkfabriek op 7 juli van dit jaar is de situatie er zeker niet beter op geworden.

Ook tijdens de presentatie van het dorpsontwikkelingsplan (DOP) kwam maandagavond de functie van de melkfabriek ter sprake. Toen de leden van de dorpsraad werden gevraagd naar de mogelijke functie van het gebouw werd supermarkt als vaakst genoemd. Ook termen als bedrijfsverzamelgebouw, woon- en zorgcomplex, horeca, cultuur en stadspark kwamen voorbij. Dorpsraadvoorzitter Annemarie van Kruijssen was vooral blij met de term supermarkt: "Vanuit de dorpsraad hebben we een brief naar het college van B en W gestuurd. We willen graag meedenken over de invulling van de melkfabriek en een supermarkt op die plek leek ons geen gek idee. Ik las ook dat er nog geen geschikte plek is gevonden voor de Aldi."

Volgens Van Kruijssen is een supermarkt ook voor het dorp bespreekbaar. "De sentimenten liggen anders dan tijdens de plannen voor een hotel voor arbeidsmigranten. Vanuit het dorp hoor ik al diverse keren: 'Waarom komt er geen supermarkt?' Dat is wat ons betreft bespreekbaar."

De gemeente Venray reageerde schriftelijk op het idee: 'We hebben die brief inderdaad ontvangen, maar voordat wij inhoudelijk reageren gaan we eerst in overleg met de dorpsraad om dit samen met hen te bespreken'.