Afbeelding
eigen foto

Olde Daalhuis rookiekampioen

Oldenzaal | Karter Quinten Olde Daalhuis heeft zich onlangs gekroond tot kampioen in het Nederlands Kampioenschap Huurkarts (NKH) voor rookies. De 13-jarige racer uit Meerlo debuteerde dit seizoen in de competitie voor huurkarts. Joshua de Kruif werd tweede voor Amine Abidi, de nummer drie.

Olde Daalhuis sleepte zijn titel in de wacht in Middelburg en nam afgelopen weekeinde de beker in ontvangst in Oldenzaal. "Ik mocht daarnaast deelnemen aan de Race of Champions. Dat is een wedstrijd tussen verschillende kampioenen van Nederland", vertelt hij enthousiast.

Het snelheidsmonster uit Meerlo kwalificeerde zich als nummer drie voor de Race of Champions. In de race zelf had Olde Daalhuis ook de smaak te pakken, maar hij leverde uiteindelijk twee plekken in en werd verdienstelijk vijfde. Tijdens de finale bij de junioren regende het flink. Olde Daalhuis startte als vijfde en pakte al snel de vierde plek over. Uiteindelijk werd hij zelfs derde bij de junioren. "Ik ben zeer tevreden over dit resultaat aangezien het een race is tegen verschillende Nederlandse kampioenen. Ik wil daarnaast Cpoint bedanken voor al hun goede zorgen." Olde Daalhuis kijkt al uit naar het nieuwe kartseizoen. "Hopelijk kan ik volgend jaar een nieuwe stap vooruit zetten. Ik wil nog beter worden en daar ga ik hard voor werken."

Als rookie stroomt hij volgend jaar al door naar het algemene klassement voor de huurkarts. "Je mag alleen in je eerste jaar meedoen in het rookieklassement. Volgend jaar wil ik de titel pakken in het algemene klassement voor mijn leeftijd."