Stan van Dijck debuteert bij VVV


Venlo | Stan van Dijck debuteerde zaterdagavond in de eredivisie namens VVV-Venlo. De 19-jarige verdediger uit Venray kwam in de 83ste minuut binnen de lijnen voor Roel Janssen. Van Dijck kon niet voorkomen dat VVV werd verslagen door PEC Zwolle. Het werd in Venlo 1-2 in het voordeel van de bezoekers.

Van Dijck hielde een dubbel gevoel over aan zijn debuut in Stadion De Koel. Tijdens zijn korte invalbeurt kreeg hij dé mogelijkheid om de 2-2 tegen de touwen te schieten. "Ik raakte de bal niet helemaal goed. De keeper kon er nog net met zijn vingertoppen bij. Als ik had gescoord was het feest, nu was ik alleen blij met mijn eerste competitieminuten."

De mandekker kwam in het veld als pinchhitter om de gelijkmaker te forceren. Van Dijck kan zich het moment nog goed herinneren. "In de 75ste minuut hoorde ik dat ik extra moest warmlopen. Dat moest ik tegen FC Twente en AZ ook en toen viel ik niet in. Ik hield geen rekening met minuten, maar hoopte er natuurlijk wel op. Het was geweldig om mijn eerste minuten te maken. Hier heb je het al die jaren voor gedaan en er zaten ook veel vrienden en familie op de tribune. Dus dat maakt het wel extra speciaal."

Sinds het ontslag van trainer Robert Maaskant zit Van Dijck weer bij de wedstrijdselectie. Onder Maaskant ontbrak hij de laatste weken. "We kennen Jay Driessen natuurlijk goed. Hij was assistent onder Maurice Steijn en qua speelstijl is zijn aanpak te vergelijken. Voor mij ziet het er ook een stuk beter uit. Ik hoop dat ik snel meer minuten kan maken. Wel het liefst op mijn eigen positie centraal in de verdediging want als ik als aanvaller in het veld kom staan we op achterstand."