SV United na zege winterkampioen

SV United-DEV Arcen 3-1 (1-0). Doelpunten United: Indy Phillips (2x) en Rik van de Pasch.

Wanssum | Vanwege de slechte veldcondities in Arcen werd het duel tussen SV United en DEV Arcen zondag verplaatst naar het kunstgrasveld in Wanssum. De wisseling deerde SV United niet. De ploeg van trainer Fenne Smits was met 3-1 te sterk voor de bezoekers uit Arcen en gaat als koploper van de vierde klasse G de winterstop in.

Na een paar minuten voetballen kreeg DEV Arcen dé kans om op voorsprong te komen, maar Jordy Valckx miste. Het duel kende zeker in de eerste helft weinig echte kansen. Toch kwam de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong. Aanvalsleider Indy Phillips schoot een vrije trap knap tegen de touwen. Na rust kreeg Phillips een goede mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar de aanvaller miste de controle om een goed schot af te kunnen vuren. Twintig minuten voor tijd maakte Phillips alsnog de 2-0. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door Phillips binnengeschoten. Niet veel later kreeg Phillips weer een kans op aangeven van Michal Kolodziejski, maar hij miste. Vijf minuten voor tijd maakte Arcen uit een hoekschop de aansluitingstreffer, de hoop op een punt werd echter de kop in gedrukt door Rik van de Pasch. Hij maakte vlak voor tijd de 3-1.

SV United heeft nu 28 punten uit 12 wedstrijden. Hegelsom, nummer twee op de ranglijst, pakte 26 punten uit 12 duels. Op de eerste speeldag na de winterstop spelen beide ploegen tegen elkaar. Het duel in Wanssum begint op 26 januari om 14.30 uur.