Kater voor Volharding

DAW- Volharding: 2-1 (1-0). Doelpunt Volharding: Vincent Buijssen.

SCHAIJK | Tweedeklasser Volharding gaat met een katterig gevoel de winterstop in. De roodwitten leden zondagmiddag alweer de zesde nederlaag in twaalf wedstrijden en wederom was dit zeer onnodig. Op bezoek bij DAW in Schaijk werd het 2-1 voor de thuisploeg. De Vierlingsbekenaren staan door het nieuwe verlies nog net boven de degradatiestreep.

De wedstrijd tegen DAW was voor Volharding een blauwdruk van eigenlijk vrijwel de gehele eerste seizoenshelft. Blessures bij de vleet, slap beginnen om vervolgens weer goed terug te komen in de wedstrijd. Maar bovenal een gebrek aan scorend vermogen, ondanks legio gecreëerde kansen. Het killerinstinct voor het vijandelijke doel nam dit keer –net als vorige week- schrijnende vormen aan. Ook uit een dertiental corners wisten de roodwitten het net niet te vinden.

Volharding begon zondagmiddag zonder een vijftal basisspelers. Thomas Rijn, Jordy de Klijn en Kas van den Bosch ontbreken al langer op het appèl. Vorig week tegen Real Lunet vielen ook Rens van Lanen en Rik Lucassen gekwetst uit. Na een klein kwartier meldde ook Nino Janssen zich noodgedwongen in de ziekenboeg. Toen keek Volharding overigens al vijf minuten tegen een achterstand aan. Lars van Treek leed gevaarlijk balverlies, waarna Roel Janssen namens de thuisclub vrije doorgang kreeg richting het Volharding-doel. Janssen schoot de bal koel langs doelman Van Rens: 1-0. Nog voor rust had DAW nog een tweetal dikke kansen op verdubbeling van de score. In de tweede helft kreeg Volharding –net als tegen Real Lunet- plots weer de geest. De sterk spelende linksback Gijs Hendriks leverde de ene na de andere prachtige voorzet af, maar de Volhardingvoorwaartsen deden daar veel te weinig mee. De kopbal in de 51e minuut van Tim Brouwer had wel een beter lot verdiend. Zijn inzet werd prachtig uit de kruising geranseld door de uitblinkende DAW-doelman Rick van Aalst (35).

Even later kreeg Volharding een tegenslag te verwerken, toen aanvoerder Robbert Knipping koppend voor 2-0 zorgde. Daarna was het eenrichtingsverkeer richting DAW-doel. Mark Blenckers schoot knap uit de draai, maar weer redde Van Aalst. Tim Brouwer werd gestuit en ook de rebound van opnieuw Mark Blenckers werd gered. Een knal van afstand van Vincent Buijssen na ruim een uur betekende de snelle aansluitingstreffer: 2-1. Daarna stapelde Volharding kans op kans, waarvan er een aantal honderd procent in hadden gemoeten. Volharding speelt komende donderdag nog voor de beker. Dan is om 20.00 uur ZSV uit Zeilberg, de koploper in de eerste klasse de tegenstander op het eigen sportpark Soetendaal. Daarna is het echt winterstop.