SSS'18 eindigt 2019 als hekkensluiter van de eerste klasse D, zondag was Wittenhorst te sterk. Foto: Jolijn van Goch

Tiende klap voor SSS'18

Horst | SSS'18 eindigt 2019 als hekkensluiter van de eerste klasse D. De ploeg uit Overloon verloor afgelopen zondag voor de tiende keer in twaalf wedstrijden. Deze keer was Wittenhorst in Horst met 2-0 te sterk voor het elftal van trainer Ruud Vermeer. Marco Daniëls was de grootste plaaggeest voor SSS'18, de speler van Wittenhorst was tweemaal trefzeker.

Door onze redactie

In de eerste helft speelde de thuisploeg de bal rustig rond zonder zich echt te hoeven inspannen. SSS'18 kreeg uiteindelijk de beste kansen om de score te openen, maar de bezoekers misten de nodige scherpte in de afronding. In de twaalfde minuut kreeg SSS'18 op rechts de eerste mogelijkheid. Bas Joosten speelde zich knap vrij en gaf de bal voor in het strafschopgebied. Daar kwam Willem Keunen aangestormd en hij schoot de bal hard op doel. Wittenhorst-doelman Jaap Omvlee bracht echter knap redding. De rebound was daarna ook een prooi voor de doelman.

Aanvaller
Marco Daniëls was zondagmiddag de beul van SSS'18

Aan de andere kant kon ook SSS'18-doelman Thomas Massop zich onderscheiden. De doelman bracht redding op een vlammend schot. Beide ploegen slaagden er in het eerste bedrijf niet om te scoren: 0-0.

De thuisploeg begon de tweede helft in een hoger tempo en dat resulteerde al snel in meer mogelijkheden. De ploeg uit Horst werd dan steeds gevaarlijker. Ook het veldspel van Wittenhorst was beter, maar dat wilde niet zeggen dat er voor SSS'18 geen kansen meer ontstonden. De bezoekers uit Overloon deelden enkele speldenprikjes uit, maar gescoord werd er niet. Daniëls opende in de 55ste minuut alsnog de score. Hij rondde een aanval af met een rollertje in de uiterste rechterbenedenhoek. Doelman Massop was kansloos op zijn inzet. Vijf minuten later was het diezelfde Daniëls die de 2-0 tegen de touwen schoot en zo de score verdubbelde. Na de tweede tik ging SSS'18 beter voetballen.

Tot twee keer toe kregen de bezoekers een goede kopkans, maar beide pogingen gingen over het doel van Omvlee. Niet veel later werd Thomas Botden gevloerd in het strafschopgebied en iedereen van SSS'18 schreeuwde om een strafschop, maar de scheidsrechter gaf geen krimp. In het restant van de wedstrijd kwam SSS'18 niet meer tot scoren en zo was de tiende nederlaag van dit seizoen een feit.

SSS'18 komt op 26 januari weer voor het eerst in actie. Dan speelt de ploeg in Overloon tegen BSV Limburgia/Kamerland, de nummer zeven op de ranglijst.

Kuijpers nieuwe trainer SSS'18

Overloon | Michel Kuijpers (45) wordt de nieuwe trainer van SSS'18. De coach uit Haps komt over van derdeklasser Hapse Boys. Kuijpers neemt na dit seizoen het stokje in Overloon over van Ruud Vermeer. Vermeer vertrekt na drie seizoenen bij SSS'18. Kuijpers werd vorig seizoen kampioen met Hapse Boys in de vierde klasse. Hij was eerder werkzaam bij Olympia'18 in Boxmeer en Festilent uit Zeeland.