Handbalsters ongeslagen

Rapiditas-Manual 24-28 (10-18). Doelpunten Manual: Joy Jakobs (7x), Maaike Lipman en Ankie Billekens (beiden 5x), Hanneke Wijnands (4x), Guusje Wessel (2x), Manon Hazekamp, Loes van Dijk, Karlijn van Els en Marcia Geurts.

Weert | De handbalsters van Manual gaan in de tweede klasse met 22 punten uit elf duels ongeslagen de winterstop in. In de laatste wedstrijd van 2019 werd in Weert met 24-28 gewonnen van het ervaren Rapiditas.

In Weert moest Manual het doen zonder de betrouwbare sluitpost Tessa Vorstenbos. Jonna Kessels nam haar taak met verve op zich. Rapiditas begon voortvarend en scoorde in de eerste fase van de wedstrijd goed vanaf de cirkel en de opbouw. Manual speelde af en toe slordige ballen waardoor het eerste kwart voor rust gelijk opging. Daarna konden de gasten makkelijker scoren en snelle tegenaanvallen spelen. In de slotfase van de eerste helft liep Manual uit naar een marge van acht treffers: 10-18. In de tweede helft kwam Manual in het begin lastig tot scoren en kwam de thuisploeg dichterbij. Door slordig spel van de gasten en enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter bleef de wedstrijd onnodig spannend. Manual won de wedstrijd uiteindelijk en blijft met de maximale score trotse koploper.