Parochie Tienray

Zaterdag 21 december 18.00 uur heilige mis: overleden ouders Van Munckhof-Jeuken, ter ere van Onze Lieve Vrouw van Lourdes, voor alle intenties ingeschreven in het intentieboek in de grot.

Dinsdag 24 december 24.00 uur nachtmis: ter ere van Onze Lieve Vrouw van Lourdes, voor alle overledenen van de parochiegemeenschap.

Woensdag 25 december 10.30 uur gezinsmis: ter ere van Onze Lieve Vrouw van Lourdes, voor alle overledenen van de parochiegemeenschap.

Zaterdag 28 december geen mis.

Parochie Ysselsteyn

Zaterdag 21 december 19.15 uur mis (Ouderenkoor): Wim en Bets en Marlidi Bastiaansen.

Dinsdag 24 december 17.00 uur gezinsmis (Enjoy together): Jeu Claessens vanwege zijn verjaardag.

Woensdag 25 december 9.30 uur mis (Vivace): ouders van Dijck-Driessen en Willy Mansvelders, Adriaan Donkers en An Donkers-Lemmens en familie Donkers, voor een bijzondere intentie, ouders Jan Winnen en Mien Winnen-van Well.

Donderdag 26 december 11.00 uur mis (Ouderenkoor): overleden ouders van Vegchel-Verheijen, zonen Gerrit en Lam en dochter Nel en Geert Camps, voor een bijzondere intentie.

Zaterdag 28 december oudejaarsmis.

Misdienaars en acolieten: zaterdag Gerrit Michels en Jan Michels, dinsdag Lieke Nienke, woensdag Gerrit Michels en Jan Michels, donderdag Gerrit Michels en zaterdag 28 december Nienke en Lieke.

Parochie Leunen

Zondag 22 december 9.30 uur heilige mis: jaardienst Fien Bomm.

Lector Gerrie Loeffen. Dameskoor.

Dinsdag 24 december 17.30 uur gezinsviering (blokfluiters): 21.00 uur nachtmis: Gerrit Bouten en overleden familie Bouten-Teeuwen.

Lector Jeanny Jenniskens. Dameskoor.

Woensdag 25 december geen mis.

Donderdag 26 december 9.30 uur heilige mis.

Lector Gerda v.d. Molengraft. Dameskoor.

Zondag 29 december 9.30 uur mis: overleden ouders Leijssen-Linders.

Lector Ria Flinsenberg. Herenkoor.

Dinsdag 1 januari 9.30 uur heilige mis.

Lector Gerrie Loeffen, Herenkoor.

Zondag 5 januari 9.30 uur heilige mis: uit dankbaarheid 60-jarig huwelijk en voor overleden familie Driessen-Arts, Sjeng Litjens en Dina Litjens-Claessens en overleden familie, jaardienst Teun en Stan Willems, gestichte jaardienst Handrie Janssen en Wies Janssen-Hanssen.

Lector Jeanny Jenniskens. Dameskoor. Misdienaars Janique, Celine, Janne en Suz.

Parochie Veulen

Zaterdag 21 december geen mis.

Dinsdag 24 december 19.15 uur gezinsviering (kerkkoor en joekskapel): Jeu Timmermans en zoon Gerton en overleden familie Timmermans-Roosen en overleden familie Jacobs-van Dijck, Wim Geurts, Jan en Mia van Lin-Willemssen.

Lector Mia Geurts. Misdienaars Gert, Martijn en Noud.

Zaterdag 28 december 18.00uur heilige mis: zeswekendienst Wim Geurts, jaardienst Ad Knapen, tevens voor dochter Carla en kleinzoon Sven, voor de overleden rectoren van het Rectoraat Veulen, overleden familie Janssen-Tielen.

Lector Martien Classens. Misdienaars Sebastiaan en Maxime.

Dinsdag 31 december geen mis.

Zaterdag 4 januari geen mis.

Parochie Heide

Zaterdag 21 december 18.00 uur heilige mis: Riek Claessens-van Kempen.

Dinsdag 24 december 16.00 uur kerstviering (Gregoriaans koor Venray): Sef Michels en Miet Michels-van Dijck, Martien Muijsers en overleden familie Muijsers-Gielens.

Woensdag 25 december geen mis.

Zaterdag 28 december geen mis.

Dinsdag 31 december 18.00 uur heilige mis.

Parochie Merselo

Zaterdag 21 december 18.00 uur mis: jaardienst Wim van Tilburg en Marie van Tilburg Smits.

Dinsdag 24 december 19.00 uur kerstavond/gezinsviering.

Woensdag 25 december 11.00 uur Eerste Kerstdag voor en tijdens de dienst kan worden geluisterd naar het Kerkelijk Zangkoor en een kwartet van Fanfare St. Oda, te weten Anne Janssen, Ilko Janssen, Dion Nellen en Giel Poels. De kerk is open om 10.30 uur.

Sociale vaardigheid voor kinderen

Synthese aan de Leunseweg 51 in Venray start op dinsdag 10 maart van 15.45 tot 17.15 uur met een Sociale vaardigheidstraining voor 9-12 jarigen.

Het is voor kinderen niet altijd eenvoudig om goed om te gaan met anderen, zonder zichzelf weg te cijferen, ondergesneeuwd te raken, vaak ruzie te krijgen of last te hebben van verlegenheid. In de sociale vaardigheidstraining leert het kind zelfbewust om te gaan met anderen, steviger in de schoenen te staan en gemakkelijker contact te maken. Door middel van oefeningen, theorie, spellen en toneelstukjes krijgt het kind handvatten om beter voor zichzelf op te komen. De training bestaat uit zes bijeenkomsten van anderhalf uur en een ouderavond. De training wordt gegeven in samenwerking met Gezinscoach Venray. Er zijn geen kosten aan de training verbonden. Aanmelden kan tot 25 februari via www.synthese.nl. Enkele weken voor aanvang van de training is een intakegesprek. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Michele Jordan via e-mal m.jordan@synthese.nl of met Irma Versteegen via e-mail i.versteegen@synthese.nl).

VieCuri zet 'slimme pleister' in

De afdeling Intensive Care (IC) van topklinisch ziekenhuis VieCuri Medisch Centrum is gestart met het project 'Slimme pleister'. Deze pleister kan de hartslag, ademhalingsfrequentie en okseltemperatuur van een patiënt op afstand meten.

Doel is om via deze pleister de gezondheidstoestand van de patiënt beter te monitoren waardoor sneller ingrijpen mogelijk is. Voor sommige patiënten die op de Acute Opname Afdeling liggen, kan de intensivist besluiten om de slimme pleister in te zetten. Deze wordt op de borst geplakt en kan vijf dagen blijven zitten. De patiënt ondervindt hier geen hinder van, is mobiel en kan hier zelfs mee douchen. Ondertussen meet de pleister elke twee minuten de hartslag, ademhalingsfrequentie en okseltemperatuur; belangrijke indicatoren voor de gezondheidstoestand van de patiënt. Zodra er afwijkende metingen worden waargenomen, krijgt de zorgverlener een alarmmelding op een smartphone. Het project is in het najaar van 2019 gestart met een validatiefase op de IC.

Naast de ervaringen van de zorgverleners en patiënten, werd ook naar een kwantitatieve kant gekeken: de metingen van de slimme pleister komen overeen met die van de reguliere monitoring. Vanwege de positieve resultaten gaat op korte termijn een proefperiode van zes maanden van start op de Acute Opname Afdeling (AOA).

Naar alle waarschijnlijkheid wordt de pleister hierna op reguliere verpleegafdelingen ingezet als onderdeel van het Spoed Interventie Team (SIT). Gezien het innovatieve karakter van het project en de wens om de meerwaarde meetbaar te maken, wordt er wetenschappelijk onderzoek gekoppeld aan dit project.

Naast VieCuri zetten ook het Ikazia Ziekenhuis, Isala en Amsterdam UMC deze slimme pleister in. De implementatie op de Acute Opname Afdeling (de zogenaamde 'acute as') in VieCuri is uniek in Nederland. Hiermee is het ziekenhuis in staat de patiënt extra monitoring te bieden vanuit de IC terwijl de patiënt op een andere afdeling verblijft.