Plezier op de ijsbaan in Venray. Foto: Rikus ten Brücke.
Plezier op de ijsbaan in Venray. Foto: Rikus ten Brücke. Rikus ten Brücke

Vrijdag 13 december

13:3075 Jaar Vrijheid Venray - In het Venrays Museum maakt u kennis met persoonlijke verhalen uit de tijd van de bevrijding in 1944. U ziet foto's van voor en na de bombardementen. Op de maquette krijgt u een totaaloverzicht van het Venrays centrum. Kinderen geven hun impressie over de ervaringen van kinderen in kamp Vught. Een tentoonstelling die tot mei 2020 wisselend vorm geeft aan het begrip Vrijheid!

15:00Expositie Marokkaanse migratie Venray - De nieuwe tentoonstelling in de bibliotheek wordt geopend: Halve eeuw Marokkaanse migratie, een Gedeelde Geschiedenis. De officiële opening van de expositie is door Tweede Kamer lid Mustafa Amhaouch. Die middag is er voldoende gelegenheid om met Marokkaanse arbeiders van "het eerste uur" in gesprek te gaan of de tentoonstelling en documentaire te bekijken. De activiteiten in Limburg zijn georganiseerd door de Stichting Meer Kleur en Kwaliteit (SMKK) en het Provinciaal Platform voor Diversiteit (PPD). In samenwerking met de Bibliotheek BiblioNu Venray is het mogelijk deze tentoonstelling in Limburg te vertonen.

17:00IJsbaan open Venray - Op vrijdag 13 december gaat Winterpret Venray van start. Nadat de kinderen van de sponsoren het voorrecht hebben om te mogen schaatsen, wordt de schaatsbaan vanaf 17.00 uur tot 21.00 uur opengesteld en daarna kan iedereen weer 23 dagen lang genieten van de schaatssport.

20:00Mart Hillen in schouwburg Venray - Een hele band in één gitaar. Er zijn weinig muzikanten die één gitaar kunnen laten klinken als een héle band. Mart Hillen is er zo één: hij speelt de melodie en de baspartij, en drumt tegelijkertijd op zijn gitaar. Of in de woorden van radio-dj Giel Beelen: "Onvoorstelbaar dat dit op één en dezelfde gitaar gebeurt." Tommy Emmanuel, 's werelds beste gitarist, zei na het spelen met Mart: "Ik denk dat ik wel met pensioen kan!" In Marts concert verbindt hij virtuoos gitaarspel met grappige en persoonlijke verhalen. De weergaloze manier waarop hij nummers van onder meer Marco Borsato, Michael Jackson en U2 speelt, levert een zeer toegankelijk en gevarieerd programma op. Kaarten via schouwburg.

21:00Kerstbal Venray - Janssen Dansen & Sporten houdt een kerstbal. Kom alvast in de kerst- en feeststemming en dans erop los.

Zaterdag
14 december

13:30Bezichtiging molen Merselo - Iedere tweede en vierde zaterdag van de maand kun je molen Nooit Gedacht in Merselo bezoeken. Ben je benieuwd hoe het er aan toegaat in de molen? De gidsen vertellen je er graag over. Wanneer? Iedere tweede en vierde zaterdag van de maand Waar?

14:00Wandeling Venray Venray - Iedere zaterdag kun je deelnemen aan een stadswandeling door het centrum van Venray. Deze wandeling wordt geleid door iemand van het Rooys Gidsen Gilde. Startpunt bij het VVV-kantoor aan het Mgr. Goumansplein 1. Entree 3 euro (vol = vol). Aanmelden bij het VVV-kantoor via venray@vvvnoordlimburg.nl, telefoon 0478-510505.

19:30Kerstconcert in kerk Smakt Smakt - Muziekvereniging O.L. Vrouwe Gilde Holthees-Smakt houdt haar jaarlijkse kerstconcert. Dit jaar in samenwerking met zangvereniging Vriendenkring Steyl. Muziekvereniging O.L.V.G. Holthees Smakt staat onder leiding van dirigent Bart Klerken en de zangvereniging onder leiding van Jan Mertens. Zij gaan tijdens het concert gezamenlijk en afwisselend zowel kerstliederen als andere stemmige muziek ten gehore brengen. Entreekaarten (consumptie inbegrepen) 5 euro p.p. en voor kinderen t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. zijn verkrijgbaar bij Fa. Wijenberg - Gildestraat 4 in Holthees of te reserveren via 0478-636387 of 0478-636577.

19:30Kerstconcert Kamerkoor Venray Venray - Kamerkoor Venray en Stemmenorkest "De kracht van een lied" uit Well geven een sfeervol kerstconcert. Beide koren zingen a capella werken uit diverse periodes. Ook zullen zij enkele liederen gezamenlijk ten gehore brengen. Entree: 10,- (8,- in voorverkoop via de leden of kamerkoorvenray@gmail.com). Kinderen t/m 12 jaar gratis

20:30Pentagonreünie - Het is tijd om je agenda erbij te pakken en een dik kruis op 14 december te zetten. Pentagonreünie 2019 komt eraan. Natuurlijk zijn Twan van Bussel en Frans Herben er weer bij om de avond van swingende beats te verzorgen. Dit jaar heeft de organisatie als extra gastoptreden Bruno Lord, deelnemer aan The Voice Senior, gestrikt. Benieuwd? Waar? Anno '54, Venray. Entree? €14,- | aan de deur: €17,50.

Zondag
15 december

19:30Kerstconcert Fanfare Vriendenkring 'Thuis' Overloon - Welke gedachten en welk gevoel krijgt u bij Kerst? Wij hebben hierbij een sterke associatie met 'Thuis'en 'Thuiskomen'. Fanfare Vriendenkring organiseert haar jaarlijkse Kerstconcert ism verschillende deelnemers. Kom luisteren en genieten van dit sfeervolle concert op zondag 15 december om 19.30 uur in de Theobalduskerk in Overloon. Kaarten à €12.50 verkrijgbaar bij Salon Toine, Bakkerij Degen en Kapper Karen of via www.fanfarevriendenkring.nl

13:00Kerstconcert Rangel Venray - De Venrayse pianist, componist en muziekproducer Rangel Silaev houdt een bijzonder kerstconcert. Hij wil iedereen verrassen met zijn kerstconcert in de nieuwe concertzaal in Venray. Entree: volwassenen: 20 euro, kinderen: 5 euro. Aanmelden via: kamerton@wxs.nl

14:00Eindejaarsconcert St. Oda Merselo Merselo - Om het jaar muzikaal af te sluiten verzorgt de fanfare en drumband van St. Oda Merselo een eindejaarsconcert in Zaal 't Anker in Merselo. Iedereen is welkom om te komen luisteren. Entree is gratis.

15:30Trio Wilde Eend Geijsteren - Trio Wilde Eend houdt het vertelconcert Oostenwind in de Willibrorduskerk in Geijsteren. Trio Wilde Eend speelt vrolijke joodse en zigeunermelodieën uit diverse landen in Oost Europa. Daarnaast klinken er muzikale vertellingen uit diezelfde bronnen. Kosten: volwassenen euro, t/m 16 jaar 3,50 euro.

Trio Wilde Eend houdt het vertelconcert Oostenwind
Fanfare Vriendenkring Overloon. Foto: Albert Hendriks.