Afbeelding
Persfoto

Zacht Fruit

Horst | Met de realisatie van een onderzoekscentrum Zacht Fruit door Delphy wordt een grote stap gezet in de realisatie van Berry Briljant, een toeristische en educatieve parel in de gemeente Horst aan de Maas die inhoud moet geven aan de Regiodeal om te komen tot de Gezondste Regio 2025. Begin 2019 presenteerde de Stichting Berry Promotions het ambitiedocument Van Aardbeienland naar Berry Briljant.

Voorzitter Marcel Dings: "Onze regio is een broeinest van kennis en kunde op het gebied van zacht fruit en gezondheid. Wij geloven erin om de huidige parel 'Aardbeienland' voor de regio en sector te laten schitteren en uitgroeien tot een Berry-Briljant."

Kern van de transitie is het verrijken van de toeristische attractie Aardbeienland met onderzoek, educatie, regio promotie en sociale betrokkenheid en dat vervolgens verbreden met promotie voor de totale zacht fruit sector. Een ambitie die naadloos aansluit bij de door gemeente Horst aan de Maas geïnitieerde ambitie van De Gezondste Regio 2025. Projectleider Jan Janssen: "Berry Briljant is het fruitige visitekaartje dat staat voor gezonde voeding en met de ambities van Afslag 10 op het gebied van Sport, Recreatie en Cultuur geven we echt invulling aan die Gezondste Regio en versterken daarmee de toeristische waarde voor deze regio."

Dings: 'Onze regio is een broeinest van kennis en kunde'

Het onderzoekscentrum omvat zowel de bedekte als onbedekte teelt van zowel de aardbei, blauwe bes, framboos, braam en overig zacht fruit. Met een oppervlakte van ruim 4 hectare vergt dit een investering die richting de zes nullen zal gaan, in een kas, teelt ondersteunende voorzieningen en infrastructuur. De exploitatie van het themapark (met terras en winkel), die een grondige opknapbeurt ondergaat, wordt door de komst van Delphy versterkt.

Exploitant Maykel Claassen van Aardbeienland: "Middels begeleide excursies kunnen consumenten kennisnemen van de modernste teeltmethoden van zacht fruit en daarmee kunnen we educatie daadwerkelijk inhoud geven."Op een informatieavond op 16 december zullen de plannen aan de omgeving worden gepresenteerd.