Non arriva

De naam 'Arriva' suggereert dat deze busvervoerder je naar je bestemming brengt.

Vrijdag reisde ik met de trein van Nijmegen naar Venray. Omdat ik 's ochtends mijn portemonnee thuis had laten liggen, had ik van iemand twintig euro geleend voor trein en bus. Maar die bus kwam ik niet in, want met cash betalen kan niet meer. Publieke dienstverlener weigert klanten met wettig betaalmiddel? Lijkt mij een kansrijke rechtszaak. (Het argument zal wel zijn dat chauffeurs nu niet beroofd kunnen worden. Maar is klanten straffen voor het gedrag van criminelen niet de wereld op zijn kop? Spant Arriva het paard niet achter de bus?) Enfin, ik deed wat Robert de Niro doet aan het eind van de geniale film Midnight Run (1988). Ik zei 'Looks like I'm walking' en ging lopen.

Maandag wilde ik met de bus vanaf halte Prins Bernardstraat naar De Rooyse Wissel. Bus 81 zou om 10.05 uur vertrekken. Rond die tijd kwam er inderdaad een bus. Maar dat was 82, volgens het nummer op de voorkant. Ik liet de bus passeren, keek hem na. Op de achterkant prijkte nummer… 81. Dit was wél mijn bus! Ik ging fietsen.

'Zo worden mensen de auto in gejaagd!' denkt u nu wellicht. Geen zorgen. De bus naar station Deurne, die ik vaak neem, is daar zelden te laat. Ik blijf ov-fan. Ándale! Arriva!