Vincent van Gogh neemt Geleense AltraCura over

VENRAY | De specialistische GGZ-instelling Vincent van Gogh uit Venray neemt samen met Bijzonder Jeugdwerk en Rubicon jeugdzorg, het failliete AltraCura uit Geleen over. AltraCura verleent met zo'n 110 werknemers (ambulante) psychische hulp aan ongeveer achthonderd cliënten in de omgeving van Geleen.

Door onze redactie

De bedoeling is dat Vincent van Gogh de werknemers van AltraCura overneemt. "Ze moeten dan bij ons in dienst komen", zegt een woordvoerder van VvG. "Of alle werknemers dat ook willen, weten we nog niet. Deze week maken we kennis met ze. Maar alle werknemers kunnen over. Graag zelfs. Die mensen hebben we nodig. De continuïteit van zorg moet worden gewaarborgd." Die mening is ook curator Marijke Schmitz toegedaan. Zij accepteerde het overnamebod van Vincent van Gogh, in samenwerking met Bijzonder Jeugdwerk en Rubicon. En niet alleen met het oog op de financiën. "Vincent van Gogh is de partij waarbij voor medewerkers en cliënten het beste perspectief geboden wordt op continuïteit van werkgelegenheid en zorg." AltraCura biedt gespecialiseerde thuisbegeleiding aan cliënten met psychische aandoeningen. De expertise is met name gericht op mensen met een verstandelijke beperking en psychosociale problematiek. Voor de volwassen doelgroep biedt AltraCura naast begeleiding ook behandelingen aan. Vanuit de specialistische aanpak is AltraCura in 2017 gestart met het behandelen van cliënten met een lichte verstandelijke beperking gecombineerd met een psychiatrische aandoening. Andere zorg richt zich op cliënten met vormen van autisme en/of ADHD.

Vincent van Gogh, Bijzonder Jeugdwerk en Rubicon jeugdzorg zijn onderdeel van de CONRISQ Groep. die vanwege zijn specifieke samenstelling, de cliënten en contractpartijen (gemeenten) continuïteit van zorg bieden. Bijzonder jeugdwerk en Rubicon zijn gespecialiseerd in jeugdzorg en Wmo-zorg voor jongvolwassen. Vincent van Gogh kan in het gehele gebied het volledig palet aan zorg continueren en heeft ook in Zuid-Limburg (Urmond en Sittard) vestigingen.

Venrayse GGZ-instelling neemt 800 cliënten over en hoopt ook op overstap 110 werknemers

De medewerkers van AltraCura zijn maandag 9 december door de curator geïnformeerd. De contractuele zaken worden komende periode verder uitgewerkt met de stakeholders en medewerkers. Woensdag 11 december heeft Vincent van Gogh kennisgemaakt met de medewerkers. "Curator Marijke Schmitz is verheugd met het feit dat de zorgverlening en de werkgelegenheid in stand blijven", geeft de VvG-woordvoerder nog maar eens aan. Zij heeft er alle vertrouwen in dat de overdracht voorspoedig zal verlopen en dat de cliënten en patiënten in goede handen blijven."