Wandeling IVN met oudjaar

Deurne | IVN Geijsteren-Venray houdt de jaarlijkse oudejaarswandeling. Op zaterdag 28 december gaat de wandeling naar natuurgebied de Bult. De start is om 9.30 uur.

Het gebied de Bult ligt op de grens van Brabant en Limburg, in de gemeente Deurne en vormt een restant van de tijd dat de Peel nog uitgestrekt en weids was. Het gebied is 120 ha. groot en eigendom van SBB. De Bult, dat de status heeft van Natura 2000-gebied, maar geheel omsloten ligt door landbouwgronden, bestaat uit hoogveenrestanten, berkenbos, en droge en vochtige heide. Hier en daar herstelt zich een deel van de oorspronkelijke begroeiing door een verbeterde waterhuishouding en vindt men weer veenmossen, veenpluis en zonnedauw. Belangrijke dieren in het gebied zijn de das en gladde slang.

De wandeling start om 9.30 uur bij natuurgebied de Bult, aan het eind van de Kraaienhut in Deurne (op de grens met Venray). Na afloop worden de deelnemers getrakteerd op een kop erwtensoep. Aanmelding voor deze gratis wandeling is wel noodzakelijk. Dit kan door, uiterlijk 20 december, een bericht te sturen naar info@ivn-geysteren-venray.nl.