Maximale winst ActiveRooy

ActiveRooy-Grashoek 2 4-0. Setstanden: 25-21, 25-13, 25-18 en 25-7.

Venray | In de laatste competitiewedstrijd van dit jaar wonnen de volleybalvrouwen thuis met 4-0 van Grashoek 2.

Na een flinke achterstand in de eerste set kwam de thuisploeg door een sterke servicereeks van Famke Janssen weer dichterbij: 6-8. In het verdere verloop van de set speelde de Venrayse ploeg wisselvallig, maar wist via 15-10 toch overtuigend de winst binnen te slepen: 25-21. In de tweede set kwam de thuisploeg door goed verdedigingswerk van de gasten moeizaam tot scoren. ActiveRooy schakelde daarop over naar het meer spelen van tactische ballen. Een strijdwijze die succes opleverde want de set werd alsnog met gemak binnengehaald: 25-13. In de derde set wisselde ActiveRooy sterke smashes af met veel tactische ballen, waardoor Grashoek weer onder druk werd gezet. Na een 10-3 voorsprong werd het spel rommeliger, de setwinst kwam door enkele sterke servicereeksen echter niet in gevaar: 25-18. In de vierde set liet ActiveRooy geen spaan heel van Grashoek 2 en door een sterke service van Mette van den Bekerom en Famke Janssen liep de score hoog op: 25-7. ActiveRooy staat nu gedeeld tweede in de tweede klasse J met negen punten achterstand op koploper Oldredlem. Op zaterdag 4 januari hervat ActiveRooy de competitie met een uitwedstrijd tegen SV Aspargos. Het duel in Grubbenvorst begint om 16.00 uur.