Kerstconcert Ons Genoegen

Oirlo | Muziekvereniging Ons Genoegen Oirlo verzorgt op zaterdag 21 december het jaarlijkse kerstconcert.

Dit jaar is dat in de kerk van Oirlo waar samen met zangeres Marian Hofstra een gevarieerd kerstprogramma wordt uitgevoerd. De ruim vijftig muzikanten van fanfare Ons Genoegen brengen onder leiding van dirigent Johan Smeulders een programma met veel bekende kerstnummers in allerlei verschillende muziekstijlen en arrangementen zoals swing en klassiek. Met het kerstconcert sluit de vereniging het jaar op een traditionele wijze af.

Marian Hofstra zingt al vanaf jongs af aan, eerst in koren en later ook als sopraansoliste. Haar eerste zanglessen genoot ze in Cambridge. Daarna volgde ze lessen bij Pierre Mak en Kevin Smith (beiden docenten conservatoria Amsterdam en Utrecht). Bij Hebe Dijkstra in Utrecht studeerde ze enkele jaren, en momenteel wordt ze gecoacht door Maria Coolen in Helmond. Naast lessen volgt Hofstra regelmatig workshops en neemt ze deel aan diverse koorprojecten in Nederland.

Zo heeft ze meerdere malen een workshop gevolgd bij de Kings Singers en deed ze mee aan een project met de Sixteen, het Engelse topkoor onder leiding van Harry Christophers, waar het 40-stemmige werk Spem in alium van Thomas Tallis werd uitgevoerd. In Venlo heeft ze jarenlang bij Kamerkoor Cantate gezongen. Sinds twee jaar heeft ze de overstap gemaakt naar Cant'ella in Mönchengladbach, een van Duitslands beste vrouwenkoren. Ook zingt ze regelmatig bij het Brabantkoor onder leiding van Louis Buskens. Hofstra is getrouwd met organist Roelof Hamberg met wie ze regelmatig concerten geeft.

Iedereen is van harte welkom bij dit kerstconcert. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. De kerk is vanaf 19.00 uur open. Na afloop van het kerstconcert is er nog een samenzijn in gemeenschapshuis De Linde in Oirlo.