Manual onderuit

Manual-BSAC 15-23 (8-7). Doelpunten Manual: Jan Vorstenbos, Kingsley Lamptey en Willem van Duren (allen 3x), Jochem Duisters, Joep van den Heuvel, Joost Ueberbach, Niek Bastiaans, Okke Boon en Tom Hawinkels.

Venray | In de eerste klasse leden de handballers van Manual een thuisnederlaag tegen BSAC uit Maasbree: 15-23.

In de eerste minuten stonden beide teams als een huis te verdedigen en was het na een kwartier spelen pas 2-2 in sporthal De Wetteling in Venray. Een opmerkelijke lage stand voor een duel in de eerste klasse. Aan beide kanten werd er niet goed afgerond en wisten de defensies veel tegen te houden. In het bijzonder keeper Oscar Logister van Manual wist keer op keer de bal uit het net te houden tot grote frustratie van de gasten uit Maasbree. Logister wist 54% van de schoten op doel eruit te vissen. Dit zijn percentages waar Nederlands vrouweninternational Tess Wester van kan dromen. Mede door dit keeperswerk bleef Manual in het spoor van BSAC en wist zelfs met een minimale 8-7 voorsprong de rust in te gaan. In de tweede helft werd het tempo in de wedstrijd opgevoerd en de strijd nog fysieker. De scheidsrechter liet veel toe en daar werd dan ook aan beide kanten op geantwoord met harde verdediging. BSAC had de verwachting om eenvoudig te winnen maar wist pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd een achterstand om te buigen naar een voorsprong. BSAC wist uiteindelijk aan het langste eind te trekken door te profiteren van onnodig balverlies en grote frustratie aan de Venrayse zijde. Die leidde tot onnodige tijdstraffen waardoor Manual op een moment twee spelers miste in het veld.

Op zaterdag 14 december gaan de Venrayse handballers op bezoek bij Sitardia 2 in Sittard, aanvang 20.40 uur.