Zege De Peelkorf

De Peelkorf-Heumen 21-10 (10-5). Doelpunten De Peelkorf: Lisa Verlijsdonk (5x), Lieke Thomassen en Tina Janssen (beiden 4x), Marly van Asten (3x), Rachel van Meijel (2x), Linda Verlijsdonk, Floor Smits en Loes van Dijck.

Venray | In de hoofdklasse korfbal behaalde De Peelkorf de eerste zege in de zaalcompetitie. In sporthal De Wetteling waren de Ysselsteynse korfbalsters enkele maatjes te groot voor Heumen: 21-10.

De Peelkorf begon moeizaam aan het duel. Er werden veel kansen gecreƫerd, maar de afronding liet te wensen over. De gasten uit Heumen daarentegen schoten met scherp en stonden binnen vijf minuten met 1-4 voor. Via een doorloopbal kwam de thuisploeg op 2-4. Na de vijfde treffer van de gasten stelde de thuisploeg orde op zaken en liet de gasten niet meer scoren voor rust. De Peelkorf was trefzeker met het afstandsschot en boog de achterstand om in een 10-5 voorsprong bij rust. Na rust was er hetzelfde spelbeeld in de Venrayse sporthal. De thuisploeg liep steeds verder weg (12-5), waarna de gasten via een afstandsschot nog iets terug konden doen: 12-6. Via 14-9 liep De Peelkorf in de slotfase uit naar een verschil van elf treffers en hield de punten in eigen huis. De Ysselsteynse korfbalsters gaan op zondag 15 december op bezoek bij De Horst, aanvang 12.25 uur.