De Rooij bezorgt Venray een punt

Venray-Bieslo 2-2 (0-1). Doelpunten Venray: Julia Weijs en Lisan de Rooij.

Venray | De voetbalsters van SV Venray namen het zondagmiddag op tegen Bieslo, hekkensluiter van de vierde klasse. Het duel eindigde uiteindelijk in 2-2 en het gelijkspel betekende voor Bieslo het eerste punt van het seizoen.

Venray was in de eerste helft voor namelijk op de helft van Bieslo te vinden. De bezoekers loerden in deze fase op de counter. Venray kwam voor rust niet verder dan enkele goede afstandsschoten. Toen de rust naderde, werd Venray slordiger. De ploeg was te onrustig en gejaagd aan de bal. Daarnaast leek er sprake van onderschatting. Na 35 minuten voetballen kwam Bieslo dreigend uit de hoek met een snelle counter. Het leverde zelfs een doelpunt op voor de bezoekers: 0-1. Venray probeerde nog voor rust op gelijke hoogte te komen, maar slaagde daar niet in.

Na rust kwam Bieslo iets meer aan de bal. Venray probeerde het spel te verbeteren, maar de ploeg was niet echt in staat om het verschil te maken. De ploeg kreeg wel enkele mogelijkheden, maar het vizier stond niet op scherp. Bieslo kwam met nog een klein half uur te spelen zelfs op 0-2. Door de tweede tegenslag van de middag leek een nieuwe nederlaag onafwendbaar, maar Venray gaf zich zeker niet gewonnen. Na de tweede tegentreffer werden er een aantal noodzakelijke omzettingen gedaan vanwege een blessure. Venray nam veel risico en probeerde op die manier de aansluitingstreffer te forceren. De thuisploeg was conditioneel sterker en dat versterkte het gevoel om het duel alsnog naar zich toe te trekken.

Een kwartier voor tijd maakte Julila Weijs met een bekeken lobje de verdiende aansluitingstreffer: 1-2. Daarna speelde het duel zich volledig af op de helft van Bieslo. Dat resulteerde vlak voor het laatste fluitsignaal in de gelijkmaker: 2-2. Lisan de Rooij bezorgde Venray met een bekeken schuiver een punt. De voetbalsters van Venray hebben nu winterstop. Het eerstvolgende duel staat gepland op zondag 2 februari. Dan is Mierlo Hout de tegenstander.