Volharding knokt zich knap terug

Volharding-Real Lunet 3-3 (0-3). Doelpunten Volharding: Mark Blenckers (2x) en Vincent Buijssen.

Vierlingsbeek | Volharding kwam zondagmiddag tegen Real Lunet, hekkensluiter van de tweede klasse H, niet verder dan 3-3. Met het gelijkspel kwam de ploeg van trainer Johan Vullings nog goed weg. Bij rust was het immers 0-3 in het voordeel van de bezoekers uit Vught.

Toch begon Volharding goed aan de wedstrijd. Voordat de bezoekers na ruim een half uur op 0-1 kwam, had Volharding al drie keer kunnen schoren. Centrum-spits Tim Brouwer miste tot drie keer toe oog in oog met Real Lunet-doelman Recep Uluman. Ook Melvin de Klijn, Vincent Buijssen en Rens van Lanen hadden de score kunnen openen, maar hun vizier stond niet op scherp.

De gemiste kansen kwamen Volharding duur te staan. Arda Havar zette de bezoekers na een half uur op voorsprong. Diezelfde Havar verdubbelde de score vlak voor rust met een fraaie schuiver. Amper één minuut later werd het zelfs 0-3. Havar zette de bal voor en Yasin Uluman schoot de bal achter het standbeen langs achter Volharding-keeper Roel van Rens. In die fase kwam Volharding overal te laat en de rust kwam dan ook als geroepen voor de club uit Vierlingsbeek.

Na rust had Mark Blenckers de 1-3 op zijn schoen, maar hij miste. Havar schoot niet veel later een vrije trap op de lat namens Real Lunet. Van Rens redde vervolgens voortreffelijk op inzetten van opnieuw Havar en Emin Balta. Daarna startte Volharding de inhaalrace. Mark Blenckers schoot raak uit een vrije trap en drie minuten laten forceerde Brouwer een penalty. Vincent Buijssen maakte vanaf de strafschopstip de aansluitingstreffer. Twintig minuten voor tijd kwam Volharding op 3-3. Lars van Treek bereikte Tim Brouwer. De spits controleerde de bal en gaf voor op Blenckers. De aanvoerder schoot de bal beheerst binnen.

Volharding verzuimt een vierde treffer te maken tegen
Real Lunet

Daarna kreeg Volharding ontelbare kansen om het duel helemaal om de draaien, maar doelman Uluman bleek niet meer te passeren. Hij redde op inzetten van De Klijn, Rick Tissen en Brouwer. Ook tikte hij een hoekschop van Blenckers tegen de lat. Ook Buijssen kreeg twee dotten van kansen, maar hij miste scherpte in de afronding. In blessuretijd schoot Brouwer nog via de vingertoppen van Uluman tegen de paal.

Volharding staat na elf wedstrijden tiende met twaalf punten. Dat zijn drie punten meer dan hekkensluiter Real Lunet. Zondag speelt Volharding tegen concurrent DAW Schaijk.