Vrijheidsmaaltijd in Venray

Venray | Op 5 mei wordt in Venray een vrijheidsmaaltijd gehouden in aansluiting bij het landelijke initiatief van Het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Deze organisatie ondersteunt vrijheidsmaaltijden in heel Nederland. In Venray is de organisatie van de vrijheidsmaaltijd opgepakt door de serviceclubs Kiwanis Club Rooyse Ladies, Lions Club Venray Peelparel, Lions Club Venray, Junior Kamer Venray, Rotary Club Venray, Ronde Tafel Venray Horst en Kiwanis Club Schieëpersland. Er zijn de hele dag festiviteiten in Venray. Het programma is zorgvuldig afgestemd met de Commissie Venray viert 75 jaar Vrijheid en de gemeente.

De vrijheidsmaaltijd in Venray betreft een brunch en start om 11.00 uur in het centrum van Venray. Er kunnen maximaal 1200 personen deelnemen. Er staat een lange tafel vanaf de Grote Markt, door de Grote Straat en dan via het Henseniusplein tot op het Schouwburgplein. De kern van de maaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over historische en maatschappelijke thema's als vrijheid en onvrijheid spreken: thema's waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven en mensen aan elkaar verbindt.

Vanaf 10.45 uur aanschuiven, 11.00 uur vrijheidstoast, tussen 11.00 en 12.00 uur wordt het vrijheidsvuur naar de tafels gebracht door ATV en R4H, 12.00 uur overhandigen vrijheidsvuur aan burgemeester, tussen 12.00 en 13.00 uur wordt het vrijheidsvuur weer opgehaald bij de tafels door de kerkdorpen. Om 13.00 uur afruimen en gezamenlijk naar het festivalterrein voor een aansluiting op de rest van het programma.

Informatie en vragen: info@vrijheidsmaaltijdvenray.nl.