Merselo schudt concurrent af

Merselo-DWSH'18 2-0 Doelpunten Merselo: Jordy Wismans en Bas Litjens.

Merselo | Merselo heeft zondagmiddag een belangrijke 2-0 zege geboekt op concurrent DWSH'18. Dankzij de overwinning blijft Merselo de trotse koploper van de vijfde klasse F. DWSH'18 zakt af naar plek vijf en heeft inmiddels zeven punten minder.

De overwinning kwam niet zonder slag of stoot tot stand. De ploeg van trainer Stef van Asten was slordig in aanvallend opzicht en bood de tegenstander ook kansen door zelf nonchalant te verdedigen. De gasten uit Sint Hubert en Wilbertoord begonnen beter aan de wedstrijd. De bal werd goed rondgespeeld. Merselo kwam, naar mate de wedstrijd vorderde, beter in de wedstrijd. In de 26ste minuut waren de bezoekers dichtbij de openingstreffer. Een kopbal belandde echter op de onderkant van de lat. Twee minuten later was Bas Litjens gevaarlijk, maar zijn inzet schampte de bovenkant van de lat. Vlak voor rust was Merselo-doelman Bram van Soest belangrijk. Hij redde de thuisploeg met een goede reflex.

Na rust probeerde Merselo door te drukken. Dat leverde pas een kwartier voor tijd de voorsprong op. Ahmad Qurishi speelde Jordy Wismans aan op de linkerkant van het veld. Wismans pakte zijn moment en verschalkte vanaf een meter of twintig de doelman van DSWS'18. Amper één minuut later kregen de bezoekers de ultieme kans om op gelijke hoogte te komen, maar doelman Van Soest redde uitstekend. Daarna kreeg Merselo enkele kansen om het duel te beslissen, maar daar slaagde de ploeg verschillende keren niet in. Pas ver in blessuretijd viel de 2-0.

Bas Litjens besliste het duel diep in blessuretijd

Na een mooie aanval over rechts werd de bal bij de tweede paal neergelegd. Daar ontving Bas Litjens de bal, hij kapte zijn tegenstander uit en schoof de bal onder de doelman door tegen het net. Daarna floot de scheidsrechter direct voor het laatste fluitsignaal.

SVOC'01

Merselo speelt zondagmiddag de laatste wedstrijd van 2019. Dan speelt de equipe van Van Asten uit tegen SVOC'01. De aftrap van het duel in Oirlo is om 14.00 uur.