SSS'18 strandt in zicht van de haven

SSS'18-Chevremont 1-3 (1-0). Doelpunt SSS'18: Koen Voesten.

Overloon | SSS'18 was zondagmiddag in Overloon ongelofelijk dichtbij een stunt tegen Chevremont, de koploper van de eerste klasse D. Het stond lang 1-1, maar acht minuten voor tijd viel het doel. Het werd uiteindelijk 1-3 in het voordeel van de bezoekers. Door de zege van SV Venray is SSS'18 de nieuwe hekkensluiter.

De wedstrijd was nog geen drie minuten oud toen Bas Joosten het eerste schot op doel loste namens de thuisploeg. De doelman van Chevremont verwerkte de inzet van Joosten tot hoekschop. De corner werd goed voorgezet en Koen Voesten kopte de 0-1 tegen de touwen. De thuisploeg schrok van de vroege achterstand, maar ging over tot degelijk voetbalspel. Het tempo was aan de lage kant en SSS'18 kon de druk goed doorstaan. Ook SSS'18-doelman Thomas Massop speelde een uitstekende wedstrijd en wist zijn doel schoon te houden. Daar kwam soms wat kunt- en vliegwerk aan te pas.

Vlak na rust kwam de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte. De tweede helft was pas twee minuten oud toen Eloy Cox de bal hoog en hard in het doel schoot: 1-1. Na krap een uur voetballen greep trainer Ruud Vermeer in. Thomas Botden maakte plaats voor Ser van Es en niet veel later verliet Roy Franssen het veld en zijn plek werd ingenomen door Ken Wijenberg. Als laatste kwam Koen van Bree binnen de lijnen voor Hendrik Verstraaten.

Acht minuten voor tijd valt het doek voor SSS'18

Toch werd de druk op de defensie van SSS'18 steeds groter. De thuisploeg bleef tot de 82ste minuut knap overeind. Cox was met zijn tweede treffer van de middag verantwoordelijk voor de 2-1. Vier minuten later werd het duel beslist door Rodney Klinkenberg. Hij profiteerde optimaal van een uitglijder van Cas Rutten. In het restant van de wedstrijd kreeg SSS'18 nog wel een aantal schietkansen, maar de aansluitingstreffer werd niet meer gemaakt door de moegestreden bezoekers.

SSS'18 neemt het zondagmiddag in Horst op tegen Wittenhorst. Tijdens de laatste wedstrijd van 2019 moet SSS'18 proberen om de achterstand op de concurrentie te verkleinen. Na elf wedstrijden staat SSS'18 laatste met vier punten.