Livebands helpen in wijk voor meer saamhorigheid


VENRAY | De livebands die sinds maart van dit jaar maandelijks op het podium van wijkaccommodatie 't Stekske in Landweert staan, dragen bij tot meer dynamiek in de wijk. Wijkplatform-voorzitter Wim Vievermanns zegt daarom door te gaan met muziek op zondagmiddag. "Het geeft impulsen aan de wijk."

Door Henk Baltussen

Hoe breng je 6200 wijkbewoners nader tot elkaar? Over die vraag braken de wijkplatformleden van Landweert zich begin dit jaar het hoofd. Optredens van livebands zouden een oplossing kunnen zijn om de saamhorigheid te vergroten.

Om kosten te besparen werd gekozen voor beginnende muziekgroepen die niet alleen het publiek vermaken, maar tevens podiumervaring opdoen.

"Het was al meteen behoorlijk druk in de zaal", zegt Vievermanns. De laatste keer, eind november, waren er meer dan honderd mensen. En wat zo mooi is, nieuwkomers in de wijk krijgen naast een welkomstpakket ook enkele consumptiebonnen voor die zondagmiddag. Aan de ingenomen consumptiebonnen kunnen we zien dat er al verschillende nieuwe wijkbewoners in 't Stekske waren."

Even was bij het wijkplatform de vrees dat niet voldoende bands zouden aanmelden. "Dat blijkt als vanzelf te gaan", weet Vievermanns. "Wij zorgen voor geluid en licht, zij krijgen consumptiebonnen en maken muziek. Het werkt prima. We hebben inmiddels al tien bands uit Venray en omgeving op het podium gehad. De belangstelling uit de wijk wordt groter, daar gaat het om. Daarom gaan we ook volgend jaar ermee door. Op zondag 29 december staan vanaf 15.00 uur bluesband Ramble Tamble en rockband No Range op het podium. Beide uit Venray en de entree is gratis. Dat is laagdrempelig, dat willen we zo houden."