Aldi D'n Herk blijft open tot augustus

VENRAY | Supermarkt Aldi op D'n Herk blijft open tot 1 augustus volgend jaar. Dan sluit de discounter definitief. Na telefonisch overleg met de bouwondernemer die een nieuwe Jumbo en Lidl realiseert in Brukske, besloot het college daartoe.

Door onze redactie

In een brief aan het college protesteerden Jumbo en Lidl onlangs tegen verlenging van de openstelling. De supers schreven dat de Aldi op D'n Herk komende 1 januari de deuren definitief moet sluiten. Wethouder Jan Loonen gaf aan daar geen gehoor aan te geven. Mede omdat de gemeenteraad al eerder instemde met verlenging. Het is inmiddels voor de derde keer dat de verblijfsduur van de discounter op die plek wordt verlengd. Het nieuwe winkelcentrum in Brukske wordt naar verwachting voor de bouwvakvakantie van volgend jaar opgeleverd. Eind augustus, begin september is de opening van de beide supers. B en W vinden het beter als de wijk in de tussenperiode op korte afstand over een discounter beschikt.

Het wil niet zeggen dat Jumbo en Lidl niet alsnog de gang naar de rechter maken om eerdere sluiting van de Aldi te bewerkstelligen. Mocht in dat geval de rechter bepalen dat de Aldi toch eerder dicht moet, dan zal het college zich hierbij neerleggen. De dwangsom voor Aldi is ook al bekend: 100.000 euro als de supermarktdeuren niet op tijd zijn gesloten.

In 2014 kreeg de Aldi vergunning om drie jaar op D'n Herk een supermarkt te exploiteren, met de bedoeling zich in die periode te hervestigen in Brukske. Het liep anders. Sinds eind 2016 is het college met Aldi in gesprek over een alternatieve locatie. Daarover is nog niets bekend.