Hotel Asteria houdt in het eerste weekend van 2020 weer zijn nieuwjaarsdarttoernooi.
Hotel Asteria houdt in het eerste weekend van 2020 weer zijn nieuwjaarsdarttoernooi. Foto: Rikus ten Brücke

Darttoernooi Asteria in trek (video)

Venray | Het Asteria Nieuwjaars Darttoernooi vindt traditioneel in het eerste weekend van het nieuwe jaar plaats. Met in 2020 als nieuw element een jeugdtoernooi, dat op vrijdag 3 januari om 13.30 uur start. Diezelfde dag staat vanaf 17.30 uur het dames- en herenkoppeltoernooi op de rol.

Het toernooi vorig jaar

Een dag later, op zaterdag 4 januari, staat het het singletoernooi met bij de heren een hoofdprijs van 800 euro op de agenda. "Met deelname van toppers als Kim Huybrechts, de Belgische winnaar van vorig jaar, oud-winnaar Jermaine Wattimena, Jerry Hendriks uit Venlo en waarschijnlijk ook de populaire darter en dartsanalist Co Stompé", weet organisator Marco Slijpen. "We hebben een totaal aan prijzengeld van 5000 euro en het toernooi is, met uitzondering van het jeugdtoernooi, helemaal uitverkocht. Bij de heren hebben we individueel 256 deelnemers en bij de dames 48 en op vrijdag hebben we honderd heren- en zestien dameskoppels. Ja, daar zijn we trots op."

Het toernooi in Asteria staat goed aangeschreven, weet Slijpen. "Dat blijkt ook wel uit de waardering van de deelnemers, want het is door de website SterkDarts uitgeroepen tot toernooi van het jaar, onder meer vanwege de prachtige locatie en de goede organisatie." Groter hoeft en kan het toernooi eigenlijk niet worden, stelt Slijpen. "Praktisch alle hoeken en zalen zijn benut voor dit toernooi. Alleen het jeugdtoernooi op de vrijdagmiddag kan nog groeien. Daarvoor kunnen aspiranten tot en met 13 jaar, meisjes tot en met 17 jaar en junioren van 14 tot en met 17 jaar zich nog altijd opgeven. Zij kunnen tijdens dit toernooi tevens rekenen op steun en tips van topdarter Toon Greebe. Ook jongeren die nog nooit hebben gedart, zijn van harte welkom om kennis te maken met de sport." Het inschrijfgeld voor het Asteria-jeugdtoernooi bedraagt 5 euro.

Inschrijven voor het jeugdtoernooi kan via de website www.sterkdarts.nl en op de dag zelf op locatie tot 13.00 uur. Alle toernooien starten in een poulefase, waarna een winnaarsronde en een verliezersronde volgt. Voor meer informatie kijk op www.asteria.nl/feesten/darttoernooi-asteria. Er zijn via deze website ook speciale arrangementen, inclusief overnachting en ontbijt, te boeken.