Afbeelding
Persfoto

Jazz en blues in de Mariakapel

Holthees | Zangeres Barbara St. James en haar combo geven een optreden op het muziekpodium van de Mariakapel in Holthees op zondag 15 december.

Barbara St. James (1990) is een jazz- en blueszangeres. Met haar karakteristieke sound weet zij zichzelf te onderscheiden. Haar muziek wordt sterk beïnvloed door jazz-, blues- en soulmuziek. Hierbij staan het leven, emotie en authenticiteit centraal. Ze wordt geprezen om haar (muzikale) persoonlijkheid, unieke stemgeluid, creativiteit en gevoel voor swing. Ze zingt vanuit haar ziel. Hoewel haar stemgeluid krachtig kan zijn is ze niet bang om haar kwetsbaarheid te laten zien in haar muziek. Door deze kwaliteiten weet zij haar publiek keer op keer te raken.

St. James speelde op verschillende festivals zoals het North Sea Round Town festival, Easter Jazz, de Music Meeting, Big Rivers en het Haarlem- en Delft Jazzfestival. In juni 2014 stond zij in de finale van de Dordtse Jazzprijs. In januari 2015 studeerde ze met lovende commentaren af aan het Rotterdams conservatorium waar zij destijds als 'bijzonder talent' werd aangenomen. Zowel in binnen- als buitenland timmert ze flink aan de weg.

Kaarten zijn te reserveren via www.mariakapel.nl of via telefoon (0478)636948, 06-16170433.