SV Oostrum (rood shirt) was zondagmiddag een maatje te klein voor koploper SV United. Foto: Rikus ten Brücke

United haalt uit tegen Oostrum

Wanssum | De derby tussen SV United en SV Oostrum in de vierde klasse G is zondagmiddag een prooi geworden voor SV United. Op sportpark De Meulebèèk bleek de promovendus na een gelijk opgaande openingsfase een maatje te groot voor Oostrum: 5-0.

Door Aron van Peer

SV United verloor de laatste twee wedstrijden tegen Achates (2-3) en GFC'33 (4-3) en was zondag in eigen huis uit op eerherstel. De koploper en winnaar van de eerste periode trof in Oostrum echter een tegenstander die zich moeilijk laat verslaan. Alleen Heijen wist dit seizoen drie punten te pakken tegen Oostrum, dat als nummer zes begon aan het duel.

In de openingsfase leken de ploegen dan ook aan elkaar gewaagd, maar het werd uiteindelijk een eenvoudige overwinning voor United, tot teleurstelling van Oostrum-trainer Ron Spruit. "We misten een beetje de stootkracht voorin om kansen te creëren uit het balbezit dat we de eerste twintig minuten hadden. Zij komen dan eigenlijk uit het niets op 1-0, waarna we te veel ruimte weggeven en overal te laat komen."

De openingstreffer van United viel na 27 minuten uit de eerste echte grote kans van de wedstrijd. Rik van de Pasch, die in de spits begon omdat Indy Phillips een linie naar achteren werd gehaald, schoot fraai raak in de bovenhoek na een knappe actie. Op slag van rust vond Van de Pasch opnieuw het net na goed voorbereidend werk van Michal Kolodziejski en Bram Lookman. Die tweede treffer was een flinke tik voor Oostrum, zag ook Spruit. "De 2-0 valt op een cruciaal moment, waarbij wij heel zwak staan te verdedigen. Dat is daarna ook een beetje het verhaal van de wedstrijd en dan kun je hier tegen een 5-0 nederlaag aanlopen."

Na ruim een uur zorgde middenvelder Koen Peelen met een kopbal uit een corner voor de 3-0, waarna het verzet van Oostrum leek gebroken en United de wedstrijd zonder problemen kon uitspelen. "In de tweede helft gingen we nadrukkelijk op zoek naar de derde goal. En toen die viel, waren we heer en meester. Erg dominant, goed aan de bal en ook goed in de organisatie", aldus United-trainer Fenne Smits.

Via Michal Kolodziejski liep de thuisploeg vervolgens snel uit. De Poolse aanvaller was tot twee keer toe trefzeker met een afstandsschot, al had hij bij zijn eerste treffer de nodige hulp nodig van een Oostrum-verdediger die de bal flink van richting veranderde.

SV United recht de rug na twee nederlagen op rij

Met de overtuigende zege op Oostrum herstelt United zich knap na twee nederlagen, tot grote tevredenheid van Smits. "Het is heel goed om te zien dat we weer beter vanuit de organisatie hebben gespeeld. Dat ging de afgelopen twee weken wat moeizamer. Daarnaast maakten we de kansen die we kregen nu wel direct af en dat heeft natuurlijk ook enorm geholpen."

SV United blijft dankzij de overtuigende overwinning nog altijd koploper met twee punten voorsprong op Hegelsom. Zondag kan de promovendus zich op bezoek bij DEV-Arcen kronen tot winterkampioen. SV Oostrum, dat door de nederlaag zakt naar de zevende plaats op de ranglijst, sluit de eerste competitiehelft zondag af met een thuiswedstrijd tegen EWC'46.

SV United-SV Oostrum: 5-0 (2-0). Doelpunten United: Rik van de Pasch (2x), Koen Peelen en Michal Kolodziejski (2x).

SV United: Rademacher; Peters (Ter Braak), Van Sinderen (Van Berlo), Hendrix, Deenen, Phillips, Kleeven, Peelen, Lookman (Linders), Van de Pasch, Kolodziejski.

SV Oostrum: Wolniak; Jacobs, Nohlmans, Vergeldt (Mertens), B. Verrijth, Cornelissen (Cuijpers), Wilmsen, Rongen (J. Verrijth), Janssen, Direks, Custers.