Afbeelding
eigen foto

Genieten in kerstsfeer

Overloon | Jaap en Veronique Volman timmeren flink aan de weg met Boompjes Restaurant aan de Irenestraat 1 in Overloon. Het harde werk van het complete team van Boompjes Restaurant leverde onlangs een Bib Gourmand van Michelin op. "Daar zijn we echt heel erg trots op. Het is erkenning voor ons harde werk", vertelt Jaap Volman enthousiast over de plek die zijn restaurant na één jaar al bemachtigde in de Bib Gourmand Gids.

Rede draad van de nieuwste selectie van de Bib Gourmand Gids is een driegangenmenu voor maximaal 39 euro. Elk bekroond restaurant verzekert een onweerstaanbare verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier. Wat ook opvalt bij Boompjes Restaurant is dat het restaurant werkt met producten uit de streek. Eten bij Boompjes Restaurant in Overloon gaat gepaard met een verrassende aanpak van groenen. 'Nederlandse chefs zijn steeds trotser op hun lokale grond. En terecht', staat er bij de vermelding van Boompjes Restaurant.

Volman richt zich met zijn restaurant onder meer op producten uit de streek. Ook wil hij op zijn manier steentje bijdragen aan het milieu. Zijn werkwijze wordt ook aangehaald in de Bib Gourmand Gids: 'Chef Volman verbaast met de 1001 manieren waarop hij groenten sublimeert. Het is boeiend en fijn. Een zalige herontdekking van de Nederlandse grond'.

Ook dit jaar heeft Volman met zijn team weer een smaakvol kerstmenu (zie linker kolom) samengesteld. Tijdens Eerste en Tweede Kerstdag zijn er nog enkele tafels beschikbaar. Op zaterdag 29 en zondag 30 december wordt het kerstmenu ook nog geserveerd. Een tafeltje reserveren bij Boompjes Restaurant? Kijk op boompjes-restaurant.nlvoor de mogelijkheden. Het restaurant is ook telefonisch bereikbaar via 0478 642 227.

Volgens Volman wordt Boompjes Restaurant vaak onterecht bestempeld als groenterestaurant. "Naast onze groentekaart serveren we uiteraard ook menu's met vis en vlees. Groenten krijgen bij ons wel dezelfde aandacht als vis en vlees. We hebben voor iedereen wat wils en houden uiteraard rekening met de wensen van onze gasten."

Foto's Ron Greve.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding