Kerstconcert

Overloon | Fanfare de Vriendenkring Overloon houdt op zondag 15 december vanaf 19.30 uur in de plaatselijke kerk een kerstconcert met als thema Thuis.

Vriendenkring is onder leiding van dirigent Geert Mooren met het begrip thuis aan de slag gegaan en biedt tijdens het jaarlijks terugkerend kerstconcert een thuis voor iedere liefhebber van muziek en woordkunst. In vroegere tijden vulde de kerk zich met de dragende melodieën van het kerkorgel.

Rondom dit thema is een programma samengesteld. Op het programma staan onder meer de 3de Symfonie van Camille Saint-Saens voor orkest en kerkorgel. Geert Verhallen zal de orgelpartij voor zijn rekening nemen. Solistische bijdragen zijn er van de vocals Anika van der Cruijsen, Joep van Leeuwen, Barry van Opbergen, Bram Antonis en Chico Dommeck. Geert Verhallen roept het gevoel van thuis in de kerk opnieuw op. Joep van Leeuwen praat de avond aan elkaar. Natuurlijk laat hij zijn werk ook horen, zoals zijn filosofische liederen. Er is zang van Anika van der Cruijsen en Bram Antonis en Barry van Opbergen spreekt eveneens zijn muzikale kwaliteiten aan. Het combo gaat de fanfare muzikaal ondersteunen. Daarnaast zijn er optredens van Chico Dommeck uit Venray en bassist Nico Jans samen met de fanfare. Het thema komt terug in de gekozen muziekstukken, zoals Broken but home van Common Linnets, Thuis van Bløf, Soldaat van Oranje en d'n Liendenbom.

Kaarten voor het kerstconcert van Vriendenkring zijn te koop bij Salon Toine, Kapper Karen, bakkerij Degen of via de website www.fanfarevriendenkring.nl.