Vluchtelingen toen en nu

Vluchtelingen toen en nu


Venray | Leerlingen havo-4 van het Raayland College nemen op vrijdag 6 december deel aan een minisymposium in het kader van 75 jaar Vrijheid.

BiblioNu houdt dit samen met Welkom Vluchtelingen Venray, Mondiaal Platform en JOC Ysselsteyn. Het doel is om 75 jaar Vrijheid te vieren, maar ook te overdenken. Wat betekent vrijheid voor jongeren in deze leeftijd, voor wie oorlog en vrede vaak iets is wat ver van hun bed staat? De leerlingen maken kennis met de verhalen van vluchtelingen, zowel uit WOII als uit het heden. Door middel van activiteiten, georganiseerd door JOC Ysselsteyn, BiblioNu en Anti-Discriminatie Voorziening Limburg, gaan zij dieper in op de materie. Dagvoorzitter Martijn van der Putten sluit het minisymposium af als voorzitter van een paneldiscussie, waarbij de leerlingen en de sprekers van die dag ingaan op wat ze hebben beleefd. Is het beeld dat de leerlingen van vrijheid hebben veranderd? En hoe staat het met hun idee van vluchten? Het minisymposium op vrijdag 6 december is alleen toegankelijk voor leerlingen havo-4 van het Raayland College.

Op zaterdag 7 december organiseren Welkom Vluchtelingen Venray en Mondiaal Platform een publieke bijeenkomst in Schouwburg Venray, onder hetzelfde thema. Het symposium vindt plaats in de foyer van de schouwburg en duurt van 10.00 tot 12.30 uur. Iedereen is van harte welkom.