Afbeelding
Foto: Willem van Riet

Tentoonstelling CRE-AVOS open

Venray | De expositie CRE-AVOS is vrijdag officieel geopend in de tijdelijke galerie aan het Kapelaanspad 38 in Venray. Er wordt op deze tentoonstelling van leden van seniorenvereniging AVOS een diversiteit aan technieken gepresenteerd. Van schilderwerk tot beeldhouwwerk, van keramiek tot fotografie en er zijn ook werken met textiel en kalligrafie te bewonderen. Tot en met 18 januari 2020 kunnen belangstellenden op vrijdag- en zaterdagmiddagen en twee koopzondagen de kunst bekijken.

Henk van Os, door de gemeente aangesteld als projectleider van deze tijdelijke galerie onder de naam Let It Happen in Venray/Centrumvisieplan, sprak bij de opening zijn waardering uit aan de organisatie en alle kunstenaars voor wat in een paar dagen hebben neergezet. Gonnie Geerets zette vervolgens de officiƫle openingshandeling in gang. Ook zij sprak haar waardering uit voor de leden van AVOS. Margriet Halverhout, een van de kunstenaars die de openingsact voorbereidde, gaf daarna het startsein. Frits Vossen, voorzitter van AVOS, kreeg van haar een schildersezeltje, een penseel en een schildersschort aangereikt.

Vervolgens plaatste zij een werkstuk op de schildersezel met het verzoek aan Vossen om dat werkstuk te voltooien met zijn tot vandaag nog verborgen schilderstalent. Na een paar halen met het penseel toverde die de naam CRE-AVOS voor de dag. Door binnen de lijntjes te blijven was de naam goed leesbaar. De aanwezige kunstenaars werden gevraagd om dit kunstwerk 'Een hart van goud' met hun handtekening te voltooien. Frits Vossen: "Een zeer geslaagde opening van een zeer bijzondere expositie. Ik vond het erg leuk, zelfs een eer, hierbij te mogen zijn en een bescheiden bijdrage te leveren. Of mijn schilderkunsten nog verder ontwikkeld kunnen worden weet ik niet, maar ik ben er wel trots op voorzitter te mogen zijn van een seniorenvereniging, die zoveel onontdekt talent herbergt."

Meer foto's van de opening op www.avosvenray.nl.

Foto: Willem van Riet.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding