Kaartverkoop vrijdag 6 december van start

Kaartverkoop vrijdag 6 december van start

Genomineerden sportgala bekend

Venray | De jury van Peel en Maas TV Sportgala Venray heeft de genomineerden voor de Venrayse sportprijzen gepresenteerd. In zes categorieën zijn de namen bekendgemaakt. Het thema dit jaar is Een koffer met verhalen. Gasten uit de voetbalhistorie van Venray zullen voorwerpen met een verhaal in een koffer leggen, dat volgend jaar wordt gebruikt tijdens speciale voetbalcafés in Venray. Tijdens het sportgala treden drie buuttereedners op: Helga Cornelissen, Andy Marcelissen en Jan Pijnenborg. Het sportgala vindt plaats op maandagavond 23 december in Zaal Zeven. De kaartverkoop start 6 december.

Voor de titel sportman van het jaar 2019 zijn genomineerd: Dylan Koonings (Nederlands kampioen veldschieten in de klasse heren compound), springruiter Leopold van Asten (onder meer Nederlands kampioen met VDL Groep Miss Untouchable en tweede bij Jumping Indoor Maastricht), motorcrosser Joe Maessen (tweede open NK quads masters, winnaar European quads trophy in Bastonge en tweede met Nederlands team tijdens WK voor landen) en turner Jasper Sanders (derde van Nederland tijdens NK-teamwedstrijd, Limburgs kampioen op meerkamp, kwartfinale NK individueel).

Wielrenner Mike Teunissen wordt tijdens het sportgala geëerd met een bijzondere prijs. Hij won dit jaar de eerste etappe van de Tour de France, waardoor hij de eerste Nederlander sinds Erik Breukink in 1989 werd die de gele trui mocht dragen.

Bij de vrouwen zijn vier sportsters genomineerd: voetbalster Myrthe Moorrees (kampioen met Twente en transfer naar SC Sand), zwemster Lisa Dreesens (voltooide de heroïsche oversteek van het Engelse Dover naar het Franse Cap Gris Nez, vlak bij Calais), handbalster Harma van Kreij (toptransfer naar de Sloveense ploeg RK Krim Mercator, dat twee keer de Champions League won) en voetbalster Demi van Stappershoef (nationaal kampioen van de Verenigde Staten met het Tyler Junior College in Texas).

Er zijn ook vier genomineerden voor de titel sportploeg: voetballers SV United (kampioen vijfde klasse), handballers Manual (tweede jaar op rij kampioen), hockeyers Venray (kampioen in derde klasse) en ATV Venray herenteam triatlon (promotie van de derde naar de tweede divisie van Nederland).

Venray telt traditiegetrouw veel sporttalenten. Zes van hen zijn genomineerd voor de prijs Sporttalent van het jaar: menner Sam Couwenberg (onder meer zilver op NK mennen en opgenomen in het KNHS-perspectieventeam), judoka Bora Soysal (onder meer 2e LK U15, 9e NK U15 en winnaar internationaal toernooi in Bergamo), tennisser Mees Röttgering (Nederlands indoor- en outdoorkampioen t/m 12 jaar, nummer 1 op de ranglijst t/m 12 jaar, winnaar Europees Tennis Europe Toernooi t/m 12 jaar, lid Team NL), motorcrosser Britt Jans-Beken (Europees kampioen 125cc twee takt, op het WK scoorde ze vijf punten), motorcrosser Diego Hanen (onder meer tweede plaats NK junior quads) en turner Bart van Spronsen (finale NK-teams, halve finale NK, tweede van Limburg in meerkampfinale)

De strijd om de titel sporter met een beperking gaat tussen de judoka's Ifeanyi Oguejiofor (Europees kampioen -90 kg) en Jasper Holtackers (derde op het EK -90 kg, tweede op de Open Duitse en tweede op de Open Engelse) en tafeltennisster Annette Aerts (Nederlands kampioene tafeltennis).

Voor de Breedtesportprijs van de gemeente Venray komen in aanmerking: schutterij 't Zandakker Gilde St. Jan (tweede op het OLS), speciaal dansen door Danshuis Venray en het Nijntje Beweegdiploma dat is opgezet door Kinderopvang 't Nest en gymnastiekvereniging St Christoffel in samenwerking met JOGG Venray en Venray Beweegt. Voor de categorie trainer en vrijwilliger zijn geen genomineerden, die wijst de jury zelf meteen aan.

Kaarten voor het Peel & Maas TV Sportgala Venray kosten 6.50 euro (inclusief 1 consumptie) en zijn met ingang van vrijdag 6 december te koop bij:

- VVV Venray: Monseigneur Goumansplein 1 in Venray;

- Van den Munckhof: Keizersveld 19 in Venray;

- Kwalitaria Forest: Jan Poelsweg 12 in Ysselsteyn.