Opnieuw winst handbaldames

Opnieuw winst handbaldames

SVVH-Manual 18-23. Doelpunten Manual: Joy Jakobs (8x), Ankie Billekens (6x), Jonna Kessels, Maaike Lipman en Guusje Wessel (allen 2x), Loes van Dijk, Karlijn van Els en Marcia Geurts.

Panningen | De handbaldames van Manual wonnen afgelopen zondag de topper in de tweede klasse. In Panningen werd nummer drie SVVH met 18-23 verslagen door de ongeslagen koploper.

In de beginfase van de wedstrijd, waarin het voor zowel Manual als SVVH aftasten was, ging het gelijk op: 5-5. Halverwege de eerst helft wisten de Venrayse handbaldames voor het eerst een gaatje te slaan van twee doelpunten. Via een afstandsschot van Ankie Billekens en een mooi uitgespeelde break-out die werd afgerond door Marcia Geurts, kwam Manual op voorsprong: 5-7. Richting het einde van de eerste helft wist Manual zelfs verder uit te lopen. De ruststand werd bepaald op 9-12 in het voordeel van de gasten.

In de rust benadrukte trainer/coach Twan Rongen om de schutters van SVVH eerder aan te pakken en zelf de snelle aanval te blijven spelen. Ondanks deze waarschuwing wist SVVH via een afstandsschot uit de tweede lijn meteen dichterbij te komen. Het antwoord van Manual liet echter niet lang op zich wachten. De Venrayse handbaldames bleven goed de verdediging van SVVH opzoeken en dit resulteerde in drie zeven meters die werden benut door Joy Jakobs: 12-18. In de slotfase van de wedstrijd wist SVVH nog terug te komen tot vier doelpunten verschil, maar de zege voor de gasten kwam nooit in gevaar. Met het maximale resultaat uit negen wedstrijden blijft de Venrayse ploeg koploper in de tweede klasse. Op zaterdag 7 december ontvangen de Venrayse handbaldames BEVO HC 4 in sporthal de Wetteling. De wedstrijd begint om 20.00 uur.