Nederlaag
De Peelkorf

Nederlaag
De Peelkorf

Rooi-De Peelkorf 16-14 (9-7). Doelpunten de Peelkorf: Kim van Bussel (4x), Lisa Verlijsdonk, Linda Verlijsdonk en Tina Janssen (allen 2x), Floor Smits, Loes van Dijck, Marly van Asten en Rachèl van Meijel.

Sint-Oedenrode | In de hoofdklasse korfbal leed De Peelkorf een 16-14 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Rooi. Voor de Ysselsteynse korfbalsters was het de tweede opeenvolgende verlies in de zaalcompetitie.

De thuisploeg kwam al snel voorsprong door een afstandsschot en een wegtrekbal: 2-0. De Peelkorf kwam vervolgens snel langszij, waarna beide ploegen elkaar in evenwicht hielden. In de slotfase bepaalde Rooi met twee afstandsschoten de ruststand op 9-7. De gasten startten sterk in de tweede helft en kwamen via treffers van Lisa Verlijsdonk en Kim van Bussel op gelijke hoogte (9-9) en liep zelfs uit naar een 9-11 voorsprong. Rooi toonde vervolgens veerkracht en boog de achterstand om in een voordelige marge van twee doelpunten: 14-12. Met nog vijf minuten op de klok kwam De Peelkorf opnieuw terug. Met haar derde en vierde treffer van de dag, beide afstandsschoten, trok Kim van Bussel de stand weer gelijk. In de slotminuten trok Rooi uiteindelijk toch aan het langste einde door twee keer te scoren en daarmee de punten in eigen huis te houden. Op zondag 8 december speelt De Peelkorf thuis tegen Heumen. Het duel in sporthal De Wetteling begint om 13.10 uur.