Christ van den Munckhof (l.) en Chris  Smits tonen voorpagina Maasduinen Courant.
Christ van den Munckhof (l.) en Chris Smits tonen voorpagina Maasduinen Courant. Foto: Ron Koenen

Krant voor Bergen

Venray | MaasduinenCentraal (MDC) gaat in nauwe samenwerking met Van den Munckhof Print & Media met ingang van het nieuwe jaar in de gemeente Bergen een tweewekelijkse huis-aan-huiskrant uitbrengen onder de naam Maasduinen Courant. De eerste editie verschijnt op donderdag 9 januari 2020 in een oplage van 6000 exemplaren.

Met de nieuwe krant springen beide bedrijven in op het gat dat in krantenland valt door het stoppen van het weekblad Via Venray/Bergen. Dat wordt vanaf begin 2020 geïntegreerd in Dagblad De Limburger. "De Maasduinen Courant wordt een krant in tabloidformaat van en voor de inwoners van de gemeente Bergen", meldt eigenaar Chris Smits van MaasduinenCentraal. "Naast de publicaties van de gemeente Bergen vullen we de krant met actuele nieuwsberichten, met daarbij verwijzingen naar de website van MaasduinenCentraal voor meer verdieping en achtergronden."

MaasduinenCentraal kent de gemeente Bergen op zijn duimpje en plaatst al jaren berichten op zijn website, maar heeft geen ervaring met het maken van kranten. Daarvoor is de samenwerking gezocht met Van den Munckhof Print & Media, uitgever van onder meer het nieuwsblad Peel en Maas in Venray. "Volgend jaar verschijnt de 140ste jaargang van Peel en Maas. De Maasduinen Courant is een mooie aanvulling op ons huidige media-aanbod", vindt Christ van den Munckhof, eigenaar Van den Munckhof Print & Media.