Afbeelding
Foto: D66 Limburg

Hans Teunissen mist heilige vuur voor Statenlid

Hans Teunissen mist heilige vuur voor Statenlid

VENRAY | Hans Teunissen (D66) heeft zijn zetel in de Provinciale Staten van Limburg per direct overgedragen aan partijgenoot Hans van Wageningen uit Maastricht. De Venraynaar mist naar eigen zeggen de scherpte en passie die een provinciaal Statenlid moet hebben om goed te kunnen functioneren.

Door Henk Baltussen

Ondanks dat de nieuwe Provinciale Staten nog volop aan het 'wittebroodsjaar' bezig zijn, werpt de oud-gedeputeerde de handdoek. Teunissen: "Het heilige vuur ontbreekt me. Ik kan de omslag van bestuurder naar volksvertegenwoordiger moeilijk maken. Je moet kritischer zijn, een zeker mate van wantrouwen hebben en doorvragen. Dat beetje agressiviteit wat nodig is kan ik er niet inleggen. Ik voelde me niet senang in deze rol."
Teunissen (1963) stapte 25 jaar terug de Venrayse politiek binnen als D66-gemeenteraadslid. Hij was fractievoorzitter en wethouder (2005-2010 en 2014-2015), waarna hij in 2015 als gedeputeerde Ruimte en Onderwijs van de provincie Limburg aan de slag ging. Na de Statenverkiezingen van dit jaar was er geen bestuurlijke rol meer weggelegd voor D66. Onder meer CDA, Forum voor Democratie en PVV leverden deze bestuursperiode de gedeputeerden. Ook Carla Brugman uit Blitterswijck maakt daarvan deel uit. Teunissen ontkent dat zijn vervroegde terugtreden iets te maken heeft met het huidige politieke klimaat. "Ik heb het een half jaar aangekeken. De bevlogenheid is er niet. Maar ik blijf natuurlijk zijdelings betrokken bij de partij om de vele kennis die ik heb opgedaan te blijven delen."
Teunissen, van huis uit arbeidsdeskundige, is volop bezig met het smeden van toekomstplannen. "Over enkele maanden kan ik daar meer over zeggen."

Foto: D66 Limburg.