Ruud Kessels is de nieuwe vorst van carnavalsvereniging De Zagewetters uit Merselo.
Ruud Kessels is de nieuwe vorst van carnavalsvereniging De Zagewetters uit Merselo. Foto: Lambert Michels

Vorst Ruud van De Zagewetters

Merselo | Ruud Kessels stond zaterdagavond op het podium als nieuwe vorst van carnavalsvereniging De Zagewetters uit Merselo. Kessels neemt het stokje over van René van Enckevort.

De Zagewetters nam zaterdag eerst afscheid van vorst René van Enckevort. Diverse vorsten uit de gemeente Venray kwamen hem bedanken voor zijn periode als vorst. Het bestuur van Vorstenraod Rooy had ook nog een verrassing voor vorst René. Hij kreeg de grootorde van de Vorstenraod voor zijn inzet voor de Vorstenraod. Ook het bestuur van De Zagewetters beloonde René. Hij werd benoemd tot erevorst van de vereniging.

Na het afscheid werd met hulp van de zeven prinsen die onder vorst René hebben geregeerd de nieuwe vorst gepresenteerd. De meegebrachte zeven attributen wezen alle in de richting van één persoon: oud-prins Ruud I. Ruud Kessels is geboren en getogen in Merselo en is de tweede zoon van Jeu en Toos Kessels. Hij groeide op in een gezin waar muziek en carnaval hoog in het vaandel stonden. Kessels was jeugdprins van De Zagewetters in 1988 en prins in 2018.

Ruud Kessels is getrouwd met Liane Kessels-van Hoof. Het stel woont samen met hun kinderen Sanne en Rick in het centrum van Merselo. Vastelaovend vieren, muziek maken en voetbal zijn de grootste hobby's van Kessels en dat past prima in het actieve gezins- en verenigingsleven. Voor de nieuwe vorst van De Zagewetters begint het carnavalsseizoen op 4 januari met het prinsenbal.

Afbeelding